Ještě prodloužit nouzový stav? Nápad ČSSD prý velmi překvapil i koaličního partnera

05.05.2020 16:17

Skončí nouzový stav 17. května, nebo bude pokračovat? To ukážou až následující dny. Sociální demokraté totiž uvedli, že vláda může Sněmovnu o další prodloužení požádat. Ministryně financí Alena Schillerová (ANO) však s něčím takovým nepočítá. Nikdo z členů vlády ani žádný takový návrh nedal, píše server iDnes.cz.

Ještě prodloužit nouzový stav? Nápad ČSSD prý velmi překvapil i koaličního partnera
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Šéf poslanců ČSSD Jan Chvojka debatuje na sjezdu

Sociální demokraté o možném prodloužení nouzového stavu hovoří v té souvislosti, aby mohla být dělána některá opatření k ochraně veřejného zdraví a aby mohla být přijata novela ústavního zákona o bezpečnosti. Šéf poslaneckého klubu ČSSD Jan Chvojka uvedl, že v případě prodloužení nouzového stavu by se zavedl nový stav reagující na speciální situace.

„Byl by tady další typ stavu, který by nějakým způsobem reagoval na to, co se děje teď,“ uvedl Chvojka. 

Nouzový stav v současné době platí do 17. května, opatření se však budou rozvolňovat až do 25. května, kdy se mají například naplno otevřít restaurace. 

Ministři nyní přemýšlejí nad návrhem, který by posílil pravomoci ministra zdravotnictví po skončení nouzového stavu. Na jeho podobě se však neshodli, ve hře je i možná novela ústavního zákona o bezpečnosti ČR. 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: vef

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…