Jestli ČSSD prohraje, půjde země k polodiktatuře. Milan Chovanec varuje

17.03.2017 10:14

Když sociální demokracie prohraje, půjdeme k osvícené polodiktatuře, tvrdí v rozhovoru pro server Echo24 ministr vnitra Milan Chovanec.

Jestli ČSSD prohraje, půjde země k polodiktatuře. Milan Chovanec varuje
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bývalý ministr vnitra Česka Milan Chovanec

„Sociální demokracie přeci jen i se všemi svými chybami je určitou zárukou standardního vývoje po roce 1989, zárukou udržení demokracie a zárukou plurality, kdy se lidi nebojí říkat nahlas své názory. Když prohrajeme, jdeme k osvícené polodiktatuře. Jenže po osvíceném diktátorovi většinou přichází jeho syn, který už není osvícený,“ uvedl Chovanec.

Celá ukázka z rozhovoru je ZDE

Když se díval na průběh sjezdu ANO, šla z toho na něj hrůza. „Sjezd lidí, kteří nemluví a asi na nic nemají názor. To byl sjezd jednoho muže a komparzu. A jestli tohle má být naše budoucnost, tak tu já jsem už zažil. Já jsem zažil ve škole v Plzni, jak nás učili, že nás osvobodili Rusové, přitom jsme všichni věděli, že to není pravda,“ prohlásil Chovanec.

Na otázku možné účasti ČSSD ve vládě premiéra Babiše pak uvedl: „Tak především – počkejte si na výsledek, ještě není nic hotovo. Paroubek měl preference skoro 40 procent, nakonec dostal 21. Andrej Babiš v mnoha lidech vyvolává otazníky, přeci i ten kongres musí v myslících lidech zanechat nějaký dojem.“

Pokud by i přesto Babiš vyhrál, v jeho vládě by nebyl. „Neumím si svou účast ve vládě Andreje Babiše představit,“ potvrdil Chovanec.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…