Jihočeští studenti chystají na dnešek druhou demonstraci

29.11.2012 6:58

Druhou demonstraci proti krajské koaliční smlouvě ČSSD a KSČM a proti tomu, že se radní pro školství stala komunistka, připravují na dnešek do Českých Budějovic studenti několika jihočeských středních škol a Pedagogické fakulty Jihočeské univerzity. Akce začíná v 17:00 na Piaristickém náměstí a podle organizátorů se dá opět očekávat účast několika stovek lidí.

Jihočeští studenti chystají na dnešek druhou demonstraci
Foto: KSČM
Popisek: KSČM pro krajské volby

Vůdce třeboňský studentů Dominik Hořejší řekl, že demonstrace se uskuteční proto, že hejtman Jiří Zimola (ČSSD) a představitelé KSČM nejeví sebemenší známky snahy o nápravu současné situace.

Výběr komunistky vzbudil emoce

Volby v Jihočeském kraji vyhrála ČSSD, která vytvořila koalici s KSČM. Zastupitelé na prvním zasedání zvolili radní pro školství Vítězslavu Baborovou (KSČM), což vyvolává v kraji už několik dní emoce. Před zvolením Baborové učitel třeboňského gymnázia Martin Rosocha sepsal petici proti tomu, aby krajské školství vedl zástupce komunistů. Petici podepsalo přes 10.000 lidí. Studenti třeboňského gymnázia předminulé pondělí vstoupili do stávkové pohotovosti a postupně je podpořily další školy včetně Jihočeské univerzity. Před týdnem pak několik středních škol a pedagogická fakulta vstoupily do hodinové stávky.

Nevoli jihočeských studentů podpořilo například i vedení literárního PEN klubu. Jménem předsedy Jiřího Dědečka vyzvalo hejtmana Zimolu, aby znovu zvážil obsazení místa radní pro školství.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…