Jiří Dienstbier nabízí ČSSD cestu z krize: Třeba se spojit s neziskovým sektorem

10.10.2021 18:55 | Ze sítí

Někdejšího senátora za ČSSD Jiřího Dienstbiera nikterak nepřekvapilo, že ČSSD dopadla ve volbách tak bídně, že vypadla ze Sněmovny. Podle Dienstbiera vedení Jana Hamáčka vytlačilo svou vlastní stranu z Evropského parlamentu, ze Senátu, z řady krajů a teď bohužel i ze Sněmovny. A napravit tento katastrofální stav nebude podle Dienstbiera nijak snadné. Ale půjde to. Dienstbier už vidí cestu ven.

Jiří Dienstbier nabízí ČSSD cestu z krize: Třeba se spojit s neziskovým sektorem
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Dienstbier

Jiří Dienstbier, který prohrál poslední senátorský souboj na Kladně s pirátskou senátorkou Adélou Šípovou, se tvrdě obul do své ČSSD.

„Je smutné, že v Poslanecké sněmovně nebude zastoupena demokratická levice. Není to bohužel nijak překvapivé. Vedení ČSSD v čele s Janem Hamáčkem nedůstojnou účastí v Babišově vládě za každou cenu postupně zlikvidovalo zastoupení v Evropském parlamentu, vymazalo senátorský klub, zdecimovalo zastoupení v krajských zastupitelstvech a nakonec i ukončilo účast sociální demokracie ve Sněmovně. K výsledku přispěl i nesmyslný konzervativní a národovecký obrat ČSSD a oživování zdiskreditovaných postav nedávné stranické historie,“ rýpl si do některých svých spolustraníků, aniž je ale přímo jmenoval.

Obratem však na sociální síti Facebook nabídl cestu, jak z krize ven. ČSSD podle jeho názoru musí vytvořit širší koalici progresivních demokratických sil od středu doleva a do tohoto projektu zapojit i osobnosti z neziskového sektoru.

„Obnovit důvěru v dalších letech bude pěkná fuška. Bude nutné vytvořit co nejširší progresivní demokratickou koalici od středu do leva včetně spolupráce s lidmi z neziskového sektoru, kteří reprezentují nosná témata moderní levice. Prostor ke střetu o důstojné životní podmínky pro každého, ať už patří k jakékoliv společenské skupině, většině, menšině, bude vzhledem k rodící se pravicové vládě bohužel až příliš velký. Začít je třeba hned,“ zdůraznil Dienstbier.

Jiří Dienstbier o budoucnosti ČSSD

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…