Jiří Dienstbier sezval před Vánoci na Úřad vlády lidskoprávní neziskovky. Toto z jejich setkání sepsal

20.12.2015 22:09

Poslední předvánoční pátek se ministr pro lidská práva Jiří Dienstbier (ČSSD) setkal s neziskovými organizacemi s lidskoprávní tématikou. Setkání bylo neformální, proběhlo v budově Úřadu vlády a zúčastnily se jej organizace zastupující celé spektrum lidských práv.

Jiří Dienstbier sezval před Vánoci na Úřad vlády lidskoprávní neziskovky. Toto z jejich setkání sepsal
Foto: Hans Štembera
Popisek: Senátor Jiří Dienstbier

Ministr v úvodu schůzky připomněl dokumenty, které v lidskoprávní oblasti předložil v uplynulém roce a zároveň poděkoval neziskovým organizacím za spolupráci a úsilí, kterou mu poskytli a poskytují v přípravě při předkládání.

Celý text ZDE

Samozřejmě se dostalo i na uprchlickou krizi a ministr, který je velkou částí veřejnosti za svůj loajální přístup k migrantům kritizován, obdržel podněty, kterými by se mohl v budoucnu zabývat. V diskusi ohledně uprchlíků se hovořilo především o připravenosti na integraci cizinců, o sociálních problémech a dále o nutnosti sjednotit péči o ohrožené děti pod jeden resort.

Poté sociálnědemokratický senátor a neúspěšný prezidentský kandidát představil organizacím, čím by se chtěl v první části nového roku 2016 zabývat a informoval o tom, že zvláštní pozornost věnuje právě diskutované péči o ohrožené děti a také boji proti sociálnímu vyloučení.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jzd

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…