Jiří Drahoš: Byl bych naprosto nadstranický prezident

24.03.2017 16:27

Dnes končí Jiří Drahoš v čele Akademie věd. Do deseti dnů se pak rozhodne, zda bude kandidovat na post prezidenta, nebo nikoliv. To, že o tom uvažuje, již v médiích proběhlo, čekal však, až mu skončí akademická role.

Jiří Drahoš: Byl bych naprosto nadstranický prezident
Foto: ParlamentníListy.cz
Popisek: Pražský hrad

„Pokud si mohu být něčím jistý, přesto, že nikdy člověk nemůže říct nikdy, tak se znalostí sám sebe vím, že bych určitě byl naprosto nadstranický prezident,“ řekl v rozhovoru pro Rozhlas.cz Jiří Drahoš. Nikdy totiž nebyl členem žádné politické strany. A nadstranictví prý sám od hlavy státu očekává. 

V současné době být konkrétnější ohledně své kandidatury nechtěl, neboť dle svých slov žije v organizačních kotrmelcích.

„Ale to rozhodnutí přijde tak do 10 dnů,“ zmínil s tím, že hlavní slovo v rozhodování bude mít jeho rodina. Dcery, žena ani vnuci však po tom, aby člen jejich rodiny byl prezidentem, netouží. „Pokud do toho půjdu, tak ale vím, že budou stát při mně,“ uzavřel.

  • Původní text ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…