Jiří Drahoš v 69 letech vstoupil ke skautům. Ale kvůli politice to prý nedělá

25.08.2018 13:09

Neúspěšný prezidentský kandidát Jiří Drahoš vstoupil ve svých 69 letech ke skautům. Pochlubil se na sociální síti facebook. Prý mu je ctí být členem této slavné organizace. Pod jeho příspěvkem se však rozpoutala takřka diskusní bouře. Nahlédněte.

Jiří Drahoš v 69 letech vstoupil ke skautům. Ale  kvůli politice to prý nedělá
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Drahoš

Profesor Jiří Drahoš by se rád stal senátorem za Prahu 4. Za jeden z nejdůležitějších problémů v tomto obvodě považuje dopravu. Pozornost však nepřitahuje jen politickými tématy. Rozhodl se také vstoupit do skautu a oznámil to na sociální sít facebook.

„Na Orlovech u Humpolce se před více než sto lety začaly psát perem Antonína "Benjamina" Svojsíka dějiny českého skautingu. Moc mě těší, že právě zde jsem mohl složit skautský slib a stát se skautem. Skauting je postaven na cti, lásce a pomoci vlasti i bližním. Tyto hodnoty vnímám jako osobní závazek. Měly by být součástí života každého z nás!“ napsal možný budoucí senátor.

V diskusi pod příspěvkem se za svůj krok dočkal uznání, ale také kritiky. Členové skautu ho přivítali a další lidé mu poblahopřáli k dobrému rozhodnutí. Do diskuse se však zapojili i občané, kteří Drahošův krok označili za účelový. „Tak tohle je groteska. Děsí mě, s čím paňáca přijde příště,“ napsal jeden z občanů. „A jako skautské jméno máte Želé, a nebo Nevím?“ přisadil si další. Jedna z dam Drahošovi do třetice sdělila, že už to přehání. V diskusi také zazněl názor, proč asi Drahoš nevstoupil ke skautům, když byl mladší, třeba v roce 1968.

Proti podobným komentářům však Drahošovi stoupenci svého senátního favorita bránili. „V komentářích zase banda duševních chudáků. Co ty mindráky léčit u odborníka?“ zeptal se jeden z voličů.

Drahošovo rozhodnutí okomentoval také Luboš Zálom od Svobodných. Doufá, že vstup do skautské organizace udělá ze senátního kandidáta lepšího muže s jasnými postoji.

„V klasické foglarovce Pod junáckou vlajkou vstoupil hlavní hrdina Mirek Trojan do Devadesátky proto, aby tam ukradl stan, ale silou skautské myšlenky byl napraven. Včera vstoupil do skautského oddílu i senátní kandidát a neúspěšný kandidát prezidentský Jirka Drahoš, a to očividně proto, aby si tak uloupil pár voličských hlasů,“ uvedl Zálom.

Martin Mejstřík z týmu Jiřího Drahoše serveru Novinky.cz řekl, že to senátní kandidát neudělal kvůli politice. Kdyby to dělal kvůli politice, prý by vstoupl ke skautům už v lednu.

Luboš Zálom doslova napsal:

V klasické foglarovce Pod junáckou vlajkou vstoupil hlavní hrdina Mirek Trojan do Devadesátky proto, aby tam ukradl stan, ale silou skautské myšlenky byl napraven. Včera vstoupil do skautského oddílu i senátní kandidát a neúspěšný kandidát prezidentský Jirka Drahoš, a to očividně proto, aby si tak uloupil pár voličských hlasů.

Voličské hlasy a stan, to je trochu rozdíl, ale i tak věřím, že po pár družinových schůzkách, po několika celodenních dobrodružných hrách a po několika výpravách bude Jirka napraven a stane se z něj, stejně jako z Foglarova Mirka Trojana, přímý, férový a čestný člověk, prostě ten správný prototyp skauta, jakého známe z foglarovek.

Protože balamutit voliče nejasnými postoji, uhýbáním a vykrucováním, to by skaut dělat neměl. Skaut má být přímý!

Ale i kdyby to dopadlo nakonec jinak, doufám, že Jirka Drahošů dostane mezi skauty alespoň jedinou možnou skautskou přezdívku: Nevím.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…