Jiří Ovčáček nevěří vlastním očím. Na protibabišovské demonstraci na Václaváku stála šibenice a nikomu to nevadí

16.11.2018 13:50

„Demisi! Hanba!“ Ve čtvrtek večer daly na Václavském náměstí tisíce lidí najevo, co si myslí o Andreji Babišovi. Požadovali konec premiéra. Jenže demonstrace měla i svou stinnou stránku, na kterou upozornil hradní mluvčí Jiří Ovčáček. Na demonstraci se totiž objevila šibenice s heslem, že „Mafie patří na šibenici, a ne do vlády“. Není to přitom tak dávno, co šibenice na demonstraci vzbudily velkou nechuť veřejnosti.

Jiří Ovčáček nevěří vlastním očím. Na protibabišovské demonstraci na Václaváku stála šibenice a nikomu to nevadí
Foto: Screen: ČT24
Popisek: Andrej Babiš na tiskové konferenci.

V roce 2016 se v Praze konaly demonstrace proti migraci. Pravicoví radikálové si na tyto demonstrace přinesli šibenice. Snad určené pro lidi, kteří by nesouhlasili s jejich názorem. Makety šibenic tehdy vzbudily velké pobouření veřejnosti, která odsoudila skryté výhrůžky smrtí.

Jenže rok se s rokem sešel a makety šibenic jsou tu zase. Jedna taková maketa se objevila na Václavském náměstí v Praze na demonstraci proti Andreji Babišovi. S doprovodným komentářem sobě vlastním na to upozornil hradní mluvčí Jiří Ovčáček.

„Slyšíte to mediální ticho kolem šibenice na Václavském náměstí? Novinářům, kteří se už zcela otevřeně pokouší o zvrat ve státě, se to nehodí do krámu. Tohle je nejdůležitější politická bitva po roce 1989. Buď zvítězí demokracie a svoboda, nebo nám bude diktovat mediokracie,“ napsal Ovčáček na sociální síti Facebook.

Sluší se dodat, že policie v roce 2016 nakonec vyhodnotila makety šibenic na demonstraci jen jako přestupek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

18:05 „Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

Rusko chystá výstavu v moskevském parku Patriot, kde vystaví ukořistěné ukrajinské tanky západní výr…