Jiří Ovčáček se vysmál novinářům, čekajícím už od čtvrtka na Kajínka před věznicí. Nemají prý rozum

22.05.2017 17:43

Hradní mluvčí Jiří Ovčáček si dobírá novináře, kteří už od čtvrtka čekají na propuštění snad nejslavnějšího vězně v Česku Jiřího Kajínka. Prezident Miloš Zeman oznámil, že dvojnásobnému vrahovi udělí milost po návratu z Číny. Z této asijské země se prezident vrátil ve čtvrtek, ale Kajínka zatím neomilostnil. Ovčáček poslal vyčkávajícím novinářům vzkaz.

Jiří Ovčáček se vysmál novinářům, čekajícím už od čtvrtka na Kajínka před věznicí. Nemají prý rozum
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Ovčáček

Před branami rýnovické věznice u Jablonce nad Nisou už několikátý den vyčkávají novináři. Čekají, až brány věznice opustí na doživotí odsouzený dvojnásobný vrah Jiří Kajínek, kterému se rozhodl prezident Zeman udělit milost. Vyčkávající novináři chtějí zachytit snímek muže, který brány věznice opustí legální cestou po více než dvaceti letech. Novináři také chtějí být prvními osobami, se kterými Kajínek na svobodě promluví. Mohli by ale čekat ještě dlouho.

„Nervózní jsou pouze novináři, kteří zcela nesmyslně čekají před věznicí. Kdyby měli rozum, tak by si spočítali, že po uveřejnění informace o udělení milosti mají dostatek času na přejezd z Prahy do Rýnovic,“ napsal prezidentův mluvčí serveru info.cz.

Celý článek naleznete zde.

Mluvčí zdůraznil, že prezident sice řekl, že Kajínkovi udělí milost po návratu z Číny, ale nestanovil přesné datum. K aktu tak dojde v řádu dnů. Z věznice se mezitím stává takřka turistická atrakce. V jednu chvíli dokonce před věznici předjela bílá limuzína. Měla snad odvézt Kajínka? Podobné úvahy jen zvyšují zájem o rýnovickou věznici.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…