Jiří Ovčáček vážně promluvil o tom, zda vstoupí do politiky, ale i o novinářích

07.02.2017 18:51

Hradní mluvčí Jiří Ovčáček přehodnotil svůj názor ohledně vstupu do politiky. „Kdyby to bylo řečeno velmi vážně a byla to velmi vážná prosba, tak bych asi svoje rozhodnutí nevstupovat do politiky změnil,“ uvedl v rozhovoru pro Seznam Zprávy.

Jiří Ovčáček vážně promluvil o tom, zda vstoupí do politiky, ale i o novinářích
Foto: Hans Štembera
Popisek: Mluvčí prezidenta republiky Jiří Ovčáček

Ovčáček, jenž dle svých slov vykonává práci pro hlavu státu se stoprocentní loajalitou, uvedl, že jej baví způsob, s jakým Zeman mluví s médii. Nevadí mu ani občasné vulgarity. Sice je prý v danou chvíli krátokodobě překvapen, ale už přemýšlí, jak s tou informací následně naložit. „Víte co, v tu chvíli začnete přemýšlet, kdo se vám ozve první, co z toho novináři udělají...“ uvedl mluvčí.

Novináře však i pochválil. „Já bych se strašlivě nudil, kdyby – a to vlastně pochválím novináře – kdyby stále nevymýšleli nové a nové kejkle proti panu prezidentovi,“ dodal.

  • Původní text ZDE

Ovčáček sám v novinách začínal – konkrétně v komunistickém periodiku Haló noviny. Za některé své články se dnes stydí. „Jsou věci, na které nejsem pyšný. A bude mi to vždycky nějakým způsobem předhazováno v rozhovorech nebo psáno v mém životopisu,“ uvedl Ovčáček s tím, že do Haló novin se dostal na základě inzerátu. Sám sebe za komunistu určitě nepovažuje. Je prý spíš konzervativec, tvrdí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

George Soros. Nové nařčení, které nikdo jen tak nesmete

20:21 George Soros. Nové nařčení, které nikdo jen tak nesmete

Americký prezident Joe Biden se potýká při řešení situace na prestižních univerzitách, obsazených pr…