Jiří Pospíšil se postaví v boji o Hrad Zemanovi, pokud...

25.03.2016 10:45

Hostem čtvrtečního pořadu DVTV byl europoslanec za TOP 09 Jiří Pospíšil. Kromě teroristických útoků v Bruselu a situace po nich se hovořilo také o kandidatuře na prezidenta.

Jiří Pospíšil se postaví v boji o Hrad Zemanovi, pokud...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Pospíšil

„Když jsem ráno opouštěl Brusel, bylo město prázdné. Ten každodenní provoz, na který jsme zvyklí ve velkých městech, tam rozhodně nebyl. Město je smutné,“ uvedl Pospíšil. Strach ale podle svých slov neměl. „Spíš přemýšlím stejně jako Bruselané, co to pro nás, pro Evropany, znamená, kam až islámský terorismus může zajít. Zda to může nastat i v Praze. A jak na to budeme jako evropská civilizace reagovat,“ řekl Pospíšil s tím, že je nutný aktivní boj. 

  • Celé video ZDE

Následovala i otázka na původní domovskou stranu ODS, kterou europoslanec opustil.

„Nelituji toho, že jsem z ODS odešel. Když jsem odcházel, dospěl jsem tehdy k názoru, že nejsem ve straně zcela vítán,“ řekl Pospíšil. „Když necítíte podporu kolegů, nemůžete politiku dělat,“ sdělil s tím, že jej politika baví. 

„Bohužel, pravici se příliš nedaří,“ zkonstatoval následně. 

„Byl jsem tady obětí brutální negativní kampaně, kterou tady organizoval Vít Bárta, a přesto jsem zde ve volbách uspěl,“ vyloučil Pospíšil to, že byl loutkou plzeňského podnikatele a politika ODS Romana Jurečky. 

Poslední otázka směřovala ke kandidatuře na prezidenta. „Pokud se nenajde protivník prezidentu Zemanovi, budu o ní vážně uvažovat,“ řekl s tím, že v případě, kdyby vážný protikandidát Zemanovi byl, podpoří jej. „Pro mě je důležité, jestli bude orientován na Západ, či na Východ, zda bude společnost spojovat,“ dodal. Rozhodnutí, jestli on sám bude kandidovat, sdělí zhruba tři čtvrtě roku před volbami.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…