Jiřímu Bartoškovi se pokakal festival ve Varech. A navíc padlo: Lidé tady pořád popíjejí

02.07.2018 13:24

„Pijte vodu, pijte pitnou vodu, pijte vodu a nepijte rum.” Alespoň tak to zpívá Jarek Nohavica ve známé písni. Ale v Karlových Varech se tato rada dost vymstila. Podle serveru iDNES.cz a Karlovarského deníku se až 40 lidí otrávilo závadnou vodou.

Jiřímu Bartoškovi se pokakal festival ve Varech. A navíc padlo: Lidé tady pořád popíjejí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Herec Jiří Bartoška

Jiří Bartoška má problém na svém festivalu. Kromě návštěvníků otrávených filmy a opilců otrávených alkoholem se nyní otrávili i zaměstnanci stánku. Vodou. A ačkoliv nejde o jeho vinu, krátkodobá epidemie průjmu festivalu na prestiži rozhodně nepřidá.

Anketa

Faltýnek vyčetl v ČT šéfovi poslanců Pirátů Michálkovi, že je mladý chlapec. Pak se omluvil. Co si o tom myslíte?

hlasovalo: 8119 lidí

Noc ze soboty na neděli byla v Karlovarské krajské nemocnici krušná. V jednu hodinu ranní přišli první pacienti se závažnými střevními potížemi a ostatní přicházeli po zbytek noci. Nápor nakažených byl na příjmu tak veliký, že personál nemocnice musel situaci řešit operativním způsobem. Někteří pacienti museli ležet i na lehátkách na chodbách nemocnice.

„Byli to všichni účastníci mezinárodního filmového festivalu, jednak zaměstnanci, ale také někteří návštěvníci,“ uvedla primářka urgentního příjmu karlovarské nemocnice Dagmar Märzová. To nesouhlasí s vyjádřením otisknutým v Karlovarském deníku. „Zdůrazňujeme, že veřejnost není nijak ohrožena. Problémy nastaly pouze u zaměstnanců stánku, nejspíše z užitkové vody. Děláme odběry, celá věc je v šetření. Výsledky rozborů budeme mít v nejbližší době u sebe,“ upřesnila Michaela Zajíčková, mluvčí Krajské hygienické stanice.

Shodují se, že za střevní potíže podle nich může užitková voda, kterou postižení pili. Naštěstí pro ně nebyla otrava u nikoho vážná a k hospitalizaci nedošlo, takže se nebozí účastníci mohli odebrat do domácího léčení. Hrozí jen, že zbytek festivalu stráví nikoli v promítacím sále s ostatními diváky, ale na mnohem stísněnějším místě o samotě.

Mluvčí karlovarské nemocnice celou situaci komentoval slovy: „Tyto problémy nejsou v rámci festivalu rozhodně běžné. Většinou přijímáme silně podnapilé nebo už alkoholem otrávené návštěvníky. Někteří jedinci totiž neberou festival moc kulturně, ale spíše jako jednu velikou nekončící party.“

Můžeme jen doufat, že se mezi čtyřiceti otrávenými nevyskytoval nikdo z Dejvic, kde k podobnému případu došlo v květnu 2015.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kas

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…