Jiskření Macrona s Merkelovou, které nepotěšilo milovníky EU. Angela prý „zapomněla“...

28.01.2019 15:00

Na XTV se v pořadu Podtrženo, sečteno opět objevila komentátorka Karolína Stonjeková. Témata byla různorodá. Soukup, Merkelová s Macronem, výuka dějepisu nebo nové politické subjekty. „Každý Štětináč má právo mít své Bratrstvo kočičí pracky,“ okomentovala rozhodnutí Jaromíra Štětiny založit si vlastní hnutí. Nyní již bývalí obyvatelé Kliniky mají podle ní názory, které jako by vypadly z 50. let. A Macron s Merkelovou…

Jiskření Macrona s Merkelovou, které nepotěšilo milovníky EU. Angela prý „zapomněla“...
Foto: Repro Youtube
Popisek: Komentátorka Karolina Stonjeková v Podtrženo sečteno na XTV

První téma bylo prohlášení ODS, že se již nebude účastnit pořadů Jaromíra Soukupa. Stonjeková začala tím, že čas od času dostává „za uši“ na sociálních sítích za to, že je prý na tuto stranu ošklivá v komentářích. „Já bych je strašně ráda za něco pochválila, ale vono nějak není za co,“ odmítla to Stonjeková. Zmínila, jak si Fiala pochvaloval, že i bez kvót je jejich kandidátka do europarlamentu genderově vyvážená. „To nevymyslíš,“ dodala komentátorka.

Anketa

Podporujete prezidenta USA Donalda J. Trumpa? (anketa od 28.1.2019)

69%
hlasovalo: 4327 lidí

ODS prý neúčast v pořadech odůvodnila tím, že Soukup je teď jejich konkurent. Stonjeková míní, že je účelem těchto pořadů setkat a utkat se s konkurentem. Prý by to pochopila, kdyby proti nim Soukup byl v pořadech nějak zaujatý, ale za této situace jí to logické nepřijde. Dodává, že s tímhle přístupem by mohli přestat komunikovat s Lidovými novinami, Mladou frontou i Hospodářskými novinami, které patří Andreji Babišovi a Zdeňku Bakalovi.

Pak došlo na Macrona s Merkelovou a jejich novou dohodu. „Takhle zamilovanou fotku by jim mohli závidět leckteří novomanželé, tam to úplně jiskří,“ okomentovala foto dvou podepisujících. Tuto smlouvu si prý dotyční „upekli“ v tajnosti, Merkelová dokonce prý „zapomněla“ informovat některé poslance své strany a členy své vlády. „Ona tak obecně zapomíná ty důležité věci sdělovat,“ dodala ještě Stonjeková. Pro Merkelovou podle ní jde o odkaz v souvislosti s jejím odchodem z čela CDU a u Macrona je to zase pokus odpoutat pozornost od demonstrací ve Francii. Navíc po Macronovi může ve Francii nastoupit garnitura, která se smlouvou nebude cítit vázána. Stonjeková dodala, že má až škodolibou radost z toho, jak Macron s Merkelovou „hodili vidle“ do ideje společné evropské integrace místním obhájcům EU.

Následovala Klinika. Podle Xavera Veselého to byl divný příběh.„On to byl hlavně příběh o tom, že stát je nejenom špatný hospodář, což bych řekla, že se tak nějak vědělo, ale ještě k tomu je to hospodář, který si ani nedokáže vynutit dodržování svých vlastních pravidel,“ konkretizovala Stonjeková. Obyčejná exekuce prý jde rychle. „Tady stačila podpora několika celebrit a rozsvícená světla kamer a táhlo se to několik dní,“ tvrdí komentátorka. Prý ji děsila vyjádření samotných klinikářů, „Takové ty řeči o demokratizaci vlastnictví a fetišizaci vlastnictví.“ Dodala, že po roce 1989 převládaly názory, že bude skvělé, až vyroste nová mladá generace nezatížená komunismem. „Ti v tom komunismu nevyrůstali, neměli by jím být zatíženi, a přesto z nich padají takové perly, pomalu jak v 50. letech,“ myslí si Stonjeková.

Další na paškále bylo vzdělávání v dějepise a ministr Robert Plaga. „Za situace, kdy máte nejrůznější ankety, studenti odpovídají, neví, co to byl Vítězný únor, co se stalo v roce 1948, 1968, 1989 a tak dále, tak za této situace řešit interpretace těch dějinných událostí mi přijde úplně mimo,“ sdělila svůj názor Stonjeková. Snahy přepisovat historii vidí, podle ní by někteří lidé nejraději předstírali, že historie začíná v roce 1945. Ale důležitější je podle ní žáky naučit fakta a interpretace už je pak na nich.

Pokračovalo se Jaromírem Štětinou, který podle zpráv už má dost podpisů pro své hnutí Evropa společně. „Každý Štětináč má právo mít své Bratrstvo kočičí pracky,“ použila Stonjeková referenci z Rychlých šípů a dodala, že pokud pan europoslanec žádné nenalezl, tak mu nezbývá, než ho založit. Ke Štětinovi moc lásky necítí vzhledem k jeho podpoře ukrajinských nacionalistů a omlouvání Banderovců i jeho působení v EU. Ale pořád je prý lepší Štětina, u kterého je alespoň vidět nějaká názorová konzistence, než kariérista Telička, který také podle Eurozpráv zakládá nový politický subjekt. Stonjeková mu vyčítá členství v předlistopadové KSČ, i jak se nechal „naverbovat“ Andrejem Babišem a jak ho posléze opustil. Ale i jemu prý musí přiznat právo zabojovat o svých pár procent.

Celý pořad ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kas

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…