Jména, telefony, adresy, sebeurčení... Někdo vynesl na veřejnost seznamy džihádistů

12.03.2016 8:28

Na seznamu údajných zahraničních bojovníků organizace Islámský stát (IS), který získala německá média, jsou i jména tří pachatelů pařížských teroristických útoků z 13. listopadu loňského roku. Informovala o tom na svém webu Česká televize s odvoláním na německý list Süddeutsche Zeitung.

Jména, telefony, adresy, sebeurčení... Někdo vynesl na veřejnost seznamy džihádistů
Foto: wikipedia
Popisek: Vlajka Islámského státu

Tajné dokumenty se jmény, telefonními čísly a adresami islamistů, které pravděpodobně vynesli nespokojenci z řad IS, považují německé úřady podle čtvrtečního prohlášení za pravé.

Samy Amimour, Foued Mohammed Aggad a Omar Mostefai, kteří loni v listopadu v koncertní síni Bataclan zabili 90 lidí z celkových 130 obětí pařížských atentátů, přicestovali podle dokumentů do Sýrie v letech 2013 a 2014. V dotaznících uvedli, že by chtěli bojovat za IS, možnost být nasazeni jako sebevražední atentátníci si ale údajně nevybrali.

Dotazník strůjce atentátů Abdelhamida Abaaouda, kterého francouzské speciální síly zastřelily při razii na pařížském předměstí vzápětí po teroristických útocích, se mezi uniklými dokumenty nenachází. V jednom z nich ale údajně figuruje jako „ručitel“  jednoho francouzského džihádisty.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

4:44 Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

TÝDEN V MÉDIÍCH Za hodně brutální znásilnění vnímání politiky se dá brát vyjádření Heleny Langšádlov…