Josef Dobeš vyzval ministra Jankovského k rezignaci

29.03.2012 15:38

Bývalý ministr školství Josef Dobeš z Věcí veřejných vyzval ministra pro místní rozvoj Kamila Jankovského k rezignaci kvůli nové nahrávce, na níž hovoří Kristýna Kočí s Jankovským o odstřelení Bárty a o tom, že jí nabídl Miroslav Kalousek velkorysou částku. Dobeš to sdělil ParlamentnímListům.cz.

Josef Dobeš vyzval ministra Jankovského k rezignaci
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr pro místní rozvoj Kamil Jankovský varuje před pádem eura

 "Jankovský by měl rezignovat, jde proti VV," uvedl pro ParlamentníListy.cz Dobeš.

U soudu s Vítem Bártou a Jaroslavem Škárkou by měl údajně zaznít záznam důvěrného rozhovoru mezi tehdejší předsedkyní poslaneckého klubu VV Kristýnou Kočí a Kamilem Jankovským. Mezitím již byla nahrávka zveřejněna. V rozhovoru má Kočí  popisovat, jak chystala Bártovu diskreditaci.

Josef Dobeš vyzval Jankovského k rezignaci: "Jankovský by měl rezignovat, jde proti VV," uvedl pro ParlamentníListy.cz Dobeš.

Nahrávka ZDE

Kočí: Odpálím Bártu a Kalousek mi dal velkorysou nabídku

Ve čtvrtek odpoledne pak iDnes.cz zveřejnil onu nahrávku, kde se Kočí baví s Jankovským v autě. Zde říká, že odpálí Víta Bártu. Také hovoří o tom, že jí dal ministr financí Miroslav Kalousek z TOP 09 opravdu velkorysou nabídku. "Jako opravdu hodně velkorysou, kterou já jsem teda odmítla. Ale jenom proto, že jsem si řekla, jaká je realita," říká na nahrávce Kočí. Kalousek jakýkoliv hovor s Kristýnou Kočí ve svém vyjádření rezolutně popřel. (PROHLÁŠENÍ ZDE)

"Slova paní poslankyně Kočí, že jsem s ní o čemkoliv jako s osobou jednal a že jsem jí cokoliv nabízel, jsou totální nesmysl. Nebudu spekulovat, zda příčinou je provokace nebo bájná lhavost. K žádným takovým rozhovorům nikdy nedošlo," reagoval ve svém prohlášení Kalousek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lukáš Petřík

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

20:17 Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

Moravský kandidát SPD a Trikolory do Evropského parlamentu Boris Latýn ve svém komentáři zmiňuje ana…