Josef Středula odhalil „mafii“: Odírají pracovníky. Inkasují velké peníze, jim hodí almužnu

20.03.2017 15:52

Příběhu Ukrajinky Jany T., která se živí jako uklízečka v brněnském nákupním centru, si povšiml na svém facebookovém profilu předseda ČMKOS Josef Středula. Na serveru Novinky.cz si postěžovala na to, že bez agentury je nikdo nezaměstná. „Uklízím na tom místě už pět let, a když jsem se ptala ředitele pobočky, proč raději neplatí rovnou mě, a vše se dělá přes agenturu, tak řekl, že to prostě nejde,“ uvedla.

Josef Středula odhalil „mafii“: Odírají pracovníky. Inkasují velké peníze, jim hodí almužnu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda ČMKOS Josef Středula

„O pracovních agenturách žena bez obalu hovoří jako o mafiích,“ všímá si Středula textu na serveru Novinky.cz.

„Je to obyčejná pyramida. Ti nahoře inkasují peníze a my dole pracujeme za směšnou mzdu. Co přitom tyhle agentury dělají? Jednou za měsíc se tu někdo objeví, přiveze toaletní papír a čisticí prostředky. Když jedna agentura skončí a vystřídá ji jiná, nic se vlastně nezmění, dole pracují pořád ti stejní lidé,“ prohlásila podle něj.

Jak Středula dodává, rozhodně to nejsou stejné pracovní podmínky. Na to právě i server poukazuje - že Ukrajinci jsou v Česku často využíváni na práci, o kterou nikdo jiný nemá zájem. "Z jejich práce ale mnohdy tyjí jen pracovní agentury, v jejichž kapsách končí část peněz, které firmy za práci cizinců platí," konstatují Novinky.cz.

Původní text ZDE.

„Proč se takto někteří naši zaměstnavatelé chovají? Jsme jako Českomoravská konfederace odborových svazů (ČMKOS) proti takovým praktikám a požadujeme nápravu a řešení po ministryni práce a sociálních věcí Michaele Marksové-Tominové. Nespokojenost s činností agentur práce je obrovská a narůstá,“ vyzval k činnosti premiéra Bohuslava Sobotku, předsedu KDU-ČSL, ministra financí Andreje Babiše, Úřad práce a Úřad vlády.

Celý příspěvek Josefa Středuly: 

"O pracovních agenturách žena bez obalu hovoří jako o mafiích. „Je to obyčejná pyramida. Ti nahoře inkasují peníze a my dole pracujeme za směšnou mzdu. Co přitom tyhle agentury dělají? Jednou za měsíc se tu někdo objeví, přiveze toaletní papír a čisticí prostředky. Když jedna agentura skončí a vystřídá ji jiná, nic se vlastně nezmění, dole pracují pořád ti stejní lidé,“ prohlásila." ... to rozhodně nejsou stejné pracovní podmínky. Proč se takto někteří naši zaměstnavatelé chovají? Jsme Českomoravská konfederace odborových svazů (ČMKOS), proti takovým praktikám a požadujeme nápravu a řešení Michaela Marksová-Tominová . Nespokojenost s činností agentur práce je obrovská a narůstá! cc Bohuslav Sobotka Pavel Bělobrádek Andrej Babiš Úřad práce ČR Úřad vlády ČR / The Office of the Government of the Czech Republic

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: vef

Ing. Marian Jurečka byl položen dotaz

Demokracie

Přijde vám demokratické někoho vyloučit ze strany a rozhodovat o tom bez toho, aniž by byl dotyčný na jednání pozván a měl možnost se hájit? A opravdu si myslíte, že to jak se vyjadřuje Svoboda je důvod, proč vám klesají preference? Já teda nevím, ale mě jste zklamali tím, jak nás necháváte na holi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Debakl Nerudové. „Nemá na to. Ještě že není prezidentka.“ Po debatě se jedna hvězda rozjela

20:25 Debakl Nerudové. „Nemá na to. Ještě že není prezidentka.“ Po debatě se jedna hvězda rozjela

Vystoupení Danuše Nerudové v superdebatě lídrů kandidátek do eurovoleb jako „historický debakl“ zhod…