Jourová jako ďábelský plán Babiše? Erik Best spekuluje

11.09.2019 22:39

Podle komentátora Erika Besta mohlo být zvolení Věry Jourové na komisařku dohlížející na obranu evropských hodnot a dodržování demokratických principů kalkulem premiéra Andreje Babiše. Za to, že Jourová bude pro Brusel narovnávat vztahy se zeměmi V4, mohl by podle Besta mít Babiš slíbenou imunitu na své vlastní kauzy.

Jourová jako ďábelský plán Babiše? Erik Best spekuluje
Foto: Daniela Černá
Popisek: Ministryně Věra Jourová

Babišovi kritici podle Besta vidí ve všech jeho činech znaky prospěchářství. „Opoziční politici, analytici, novináři a kulturní velikáni si o premiéru Andreji Babišovi myslí jen to nejhorší a nevěří mu ani dobrý den. Argumentují tím, že byl ochoten zaprodat i své děti, aby vydělal na podvodu s farmou Čapí hnízdo, a při řízení ANO jako svého mocenského centra nebere zajatce,“ píše Best ve svém komentáři na webu Fleet Sheet.

Anketa

Máte důvěru ve Věru Jourovou? (Hlasování od 11.9.2019)

13%
87%
hlasovalo: 9931 lidí

Nechápe proto, že nominaci Jourové tito kritici vnímají jako Babišovu chybu, zatímco to může být jeho další prospěchářský čin. „Když jde ale o hodnocení včera oznámené nominace Věry Jourové na pozici místopředsedkyně Evropské komise a komisařky dohlížející na obranu evropských hodnot a dodržování demokratických principů, ti samí kritici odhazují jakákoli obvinění z prospěchářství a kritizují slabé portfolio jako výsledek selhání údajně schopného vyjednavače,“ diví se Best a přidává svoji hypotézu.

„Je to jen hypotéza, ale co když Babiš včera říkal pravdu a všechno dopadlo tak, jak si přál? Co když se dohodl s Angelou Merkelovou, Emmanuelem Macronem a Ursulou von der Leyenovou, že jim Jourová pomůže srovnat Visegrád výměnou za imunitu pro jeho vlastní hříchy?“ pokládá řečnické otázky komentátor Best s tím, že právě toto by bylo v očích jeho kritiků typické Babišovo chování.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jma

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…