Jsem nevinen, čtěte! Pražský primátor pověsil na web dokumenty k Opencard

13.04.2013 21:11

Pražský primátor Bohuslav Svoboda z ODS na svých webových stránkách zveřejnil dokumenty ke kauze Opencard. Informuje o tom Týden.cz. Svoboda tak reaguje na obvinění za porušení povinnosti při správě cizího majetku a porušení předpisů o pravidlech hospodářské soutěže, za což jemu a dalším devíti radním hrozí až osm let vězení.

Jsem nevinen, čtěte! Pražský primátor pověsil na web dokumenty k Opencard
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bohuslav Svoboda

„V rámci co největší transparentnosti a zabránění možným spekulacím jsem se rozhodl ke zveřejnění dokumentů souvisejících s obviněním rady hlavního města Prahy na mé webové stránce,“ vysvětluje Svoboda.

Obvinění vinu odmítají

Mezi zveřejněnými dokumenty figuruje usnesení o zahájení trestního stíhání i stížnost, kterou radní podali k nejvyššímu státnímu zastupitelství. „Tyto dokumenty budu postupně doplňovat podle toho, jak se celá věc bude vyvíjet,“ uvedl primátor.

Z dokumentů vyplývá, že radní budou od úterka moci nahlédnout do spisu. Všichni obvinění radní včetně primátora Svobody jakoukoli vinu odmítají.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: lze

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ewa Farna zazpívá v Kolíně na náměstí. Dostane za to 617 584 korun

10:50 Ewa Farna zazpívá v Kolíně na náměstí. Dostane za to 617 584 korun

ParlamentníListy.cz si v posledních týdnech všímají řady smluv, které přibývají ve veřejných registr…