Jsi jak upír, který z krve žije, ale my se tě, nestvůro, nebojíme. Děsivá báseň „vítající“ Angelu Merkelovou

24.08.2016 11:51

V časech sociálních sítí v podstatě každá veřejná událost vede ke vzniku facebookové skupiny, která se již dopředu přes internet domlouvá, co přichystá. Čtvrteční návštěva německé kancléřky Angely Merkelové v Praze je velmi sledovaná (někteří její stoupenci dokonce píší o největší politické události roku), a tak se na ni čile chystají nejen její stoupenci, například známý aktivista pražského Majdanu Tomáš Peszynski, ale i její odpůrci. A v jejich skupině „Vítání Mutti Merkel v Praze“ lze nalézt často neuvěřitelné věci.

Jsi jak upír, který z krve žije, ale my se tě, nestvůro, nebojíme. Děsivá báseň „vítající“ Angelu Merkelovou
Foto: bundeskanzlerin.de
Popisek: Angela Merkelová, německá kancléřka

„Šílená žena!!! Druhý Adolf, taky ve finále zničí Německo,“ objevuje se mimo jiné v diskusích ve skupině. Jiní účastníci řeší praktické věci – jak se do Prahy na akce spojené s „vítáním“ Merkelové chystají či že aspoň pošlou spolubojovníkům zásilku shnilých vajec.

Anketa

Máte rádi Angelu Merkelovou?

4%
96%
hlasovalo: 18104 lidí

Objevují se i různé historické reminiscence na „vítání“ Němců v Praze v historii. Někteří třeba sní o tom, že by mohli Merkelovou vézt slavnou „Heydrichovou zatáčkou“ v pražských Kobylisích. Jiní se pozastavují nad tím, jaké manévry se mají odehrávat na Fakultě informačních technologií ČVUT, kterou má Merkelová navštívit za doprovodu premiéra Sobotky a která byla preventivně vyklizena, neboť na čtvrtek bylo vyhlášeno děkanské volno.

Ve skupině se sdílejí i obrázky inspirující, jak by se kancléřka Merkelová dala přivítat.


Na návštěvu Merkelové se dokonce začala internetem šířit i báseň. Její autor vyzývá spolkovou kancléřku, aby prokázala odvahu a přišla si vyslechnout, co si o ní lidé myslí.

„Kde se vzala, tu se vzala, baba Merklová k nám přiletěla. Jestli se Českého lidu nebojíš, tak pojď, pojď Angelo blíž,“ začíná první čtyřverší.

Co s kancléřkou český lid provede, ovšem následně básník líčí celkem brutálně: „Česko-Slovenský národ Ti řekne své, a na šibenici za zradu národů tě požene.“ Následně se Angela Merkelová z veršů dozví, že je jako upír. „Ale my se tě nestvůro nebojíme,“ letí vzkaz do Berlína.

„Vejdi před nasraný dav, budeš fackovací náš panák,“ pokračuje rýmovaný výčet plánovaných ukrutností, zakončený vzkazem, že tato země je česko-slovenského lidu, a tak to i zůstane. „Co nedokázal nikdo na světě, jen ty jsi rozesrala mír na celé planetě,“ tepe do kancléřky dále, načež ji necitovatelnými slovy vyzývá, aby ukázala statečnost a skončila to se sebou sama.

Po zúčtování s Merkelovou se pak veršotepec obrací k české vládě. Pokud ta prý má charakter, bude Merkelovou následovat. Báseň pak graduje závěrečným dvojverším: „My jsme připravený do boje jít, a mohamedány i s tebou vyhnat ze země pryč.“

Celá báseň pro Merkelovou:

Kde se vzala tu se vzala,
baba Merklová k nám přiletěla,
jestli se Českého lidu nebojíš,
tak pojď, pojď Angelo blíž.

Česko-Slovenský národ Ti řekne své,
a na šibenici za zradu národů tě požene,
jsi jak upír který z krve žije,
ale my se tě nestvůro nebojíme.

Vejdi před nasraný dav,
budeš fackovací náš panák,
vlast a země Česko-Slovenského lidu je,
a tak to i nadále zůstane.

Co nedokázal nikdo na světě,
jen ty jsi rozesrala mír na celé planetě,
sama si pistol do ruky vem,
a vystřel si mozek z té tvé hlavy ven.

A jestli charakter naše vláda má,
tak to co ty i ona udělá,
my jsme připravený do boje jít,
a mohamedány i s tebou vyhnat ze země pryč.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Čína Rusko prohrát nenechá. Nechce v tom být sama, myslí si komentátor

18:55 Čína Rusko prohrát nenechá. Nechce v tom být sama, myslí si komentátor

Globální šachovnice je v současné době rozehraná na velmi nebezpečnou hru. USA chtějí Čínu donutit, …