Jsme pod obrovským tlakem neziskovek. Marek Černoch v rádiu popsal, jak se zachází s těmi, co nedrží basu

24.05.2017 18:55

Moderátorka Zuzana Bubílková přivítala ve středeční Kauze dne poslance hnutí Úsvit Marka Černocha. Ten se rozpovídal o útoku v Manchesteru. Na paškál si vzal i neziskové organizace.

Jsme pod obrovským tlakem neziskovek. Marek  Černoch v rádiu popsal, jak se zachází s těmi, co nedrží basu
Foto: Marek Černoch
Popisek: Marek Černoch

Hned v úvodu uznal, že když jde o halu, kde je 21 tisíc diváků, tak se jen těžko prověřují všichni, ale když by se na to vyhradil dostatek času, tak to není nemožné. „Je to bestiální zákeřnost. Navíc to bylo zaměřeno proti dětem a tady si dovolím slovo, které by jinak nemělo zaznít, to je prostě prasárna. My proti tomu chceme bojovat, a to legislativně. My jsme se snažili prosadit celou řadu opatření reagujících na migrační krizi, ale sněmovna je odmítla,“ rozčiloval se.

Černoch uznal, že se teroristických útoků mohou dopouštět lidé, kteří se na západě narodili a v žádném případě to nejsou uprchlíci. Útok v Manchesteru spáchal mladík, který se v tomto městě narodil. Ale spolu s migrační vlnou mohou přijít radikálové, kteří zradikalizují na Západě narozené občany.

„My jsme pod obrovským tlakem různých neziskových organizací, které když nemluvíte tak, jak chtějí oni, tak vás hned očerňují. Já jsem přitom nikdy neříkal nic rasistického, to jako Černoch ani nemůžu,“ smál se ve studiu, „ale podívejte se, jak pracují média, vždyť novináři až do poslední chvíle tvrdili, že Donald Trump nemá ve volbách šanci a prezidentkou bude Hillary Clintonová,“ zlobil se Černoch. Je tu prý jen pár serverů, které říkají pravdu.

„Já to cítím jako křivdu. My jsme za celý čtyři roky ve sněmovně odvedli spousty dobré práce, ale lidi to vůbec nevědí. To my jsme třeba prosadili, že se odmítnou kvóty... Ale ono pokud se nezmění ten systém, tak se EU stejně rozpadne,“ prorokoval host.

„Pokud se nám dnes říká, že musíme přijmout dvacet tisíc nelegálních migrantů, a my řekneme ne a oni nám řeknou, že přijde sankce, tak to je špatně. My jsme prostě suverénní stát,“ rozčiloval se Černoch, jenž je podle vlastních slov odhodlán především hájit své děti a děti dalších rodičů.

Celý rozhovor naleznete zde.

V závěru pořadu vychválil nového ministra financí Ivana Pilného (ANO). Vnímá ho jako odborníka, který se ocitl na správném místě.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…