Jsme přehlceni vašimi signály. Odejděte, dokud je čas, volal Blaško proti vládě

03.09.2022 17:12

„Vláda vykřikuje, že jsme ve válce a musíme tudíž přinášet oběti. My nejsme ve válce. My jsme jen obětí vašich naprosto nesmyslných válečnických choutek,“ uvedl na sobotní demonstraci na Václavském náměstí europoslanec Hynek Blaško (SPD) a vyzval vládu k odchodu. „Chceme v čele státu představitele, kteří jsou hrdí na svoji vlast, váží si jejích občanů a jsou si vědomi svých povinností vůči nim. Ne lokaje lezoucí do zadku tomu, kdo dá víc,“ vypálil.

Jsme přehlceni vašimi signály. Odejděte, dokud je čas, volal Blaško proti vládě
Foto: Hans Štembera
Popisek: Hynek Blaško

Anketa

Zaslouží si Michail Sergejevič Gorbačov naši úctu?

59%
36%
hlasovalo: 16803 lidí
Podle Blaška ikony naší historie, jakou byl svatý Václav, „musejí být zděšeny z toho, co se s milovanou vlastí a s jejími občany děje, jak je nakládáno s jejich odkazem, jak je zem zdevastována, rozkrádána, jak jsou její občané hnáni do energetické chudoby, jak občany a jejich situaci vláda ignoruje“.

„Členové vlády zapomínají na prostý fakt, že jsou zvoleni a placeni občany České republiky a jsou tedy povinni starat se především o jejich blaho,“ pokračoval a odmítl slova vládních činitelů, že „jsme ve válce“.

Tázal se, kdo dal členům vlády „právo udílet hraběcí rady typu ‚vezměte si svetr, když vám bude zima‘.‘“ Místo nich by prý kabinet měl zajistit energie v dostatečném množství a za přijatelné ceny.

Anketa

Hlasoval/a byste jako poslanec/poslankyně pro vyslovení nedůvěry vládě?

98%
1%
hlasovalo: 38963 lidí
„Už máme přehlcený přijímač vašimi signály. Jsme unaveni vaším vysláním,“ pustil se znovu směrem k vládě a narážel tak na častá slova premiéra Petra Fialy (ODS) ohledně „vyslání signálu“.  

„Vyzýváme vás, odejděte! Dokud je čas!“ hřímal pak europoslanec Blaško k bouřícímu davu. „Přiznejte si konečně, že na to nemáte a odejděte!“ uzavřel svůj vzkaz adresovaný premiéru Fialovi a jeho ministrům.

A přítomným demonstrantům doporučil, aby šli k zářijovým volbám a aby vyhnali „ty, kteří si z politiky udělali dobře placený job, ale pro vás nikdy nic neudělali, a když udělali, tak proti vám“.

„Nepodléhejte dojmu, že jeden nic nezmůže, protože se to sčítá a množství vás, kteří takto uvažujete, jde do stovek tisíc. Pokud nepůjdete k zářijovým volbám, dáváte opět příležitost těm, kteří na to nemají odborně, morálně ani lidsky,“ doplnil generál Hynek Blaško.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: rak

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…