Jsou to zlobou nadaní idioti, počastoval Kalousek své kritiky

26.09.2011 13:38

Ministr financí Miroslav Kalousek (TOP 09) se ohradil proti nařčení europoslanců ODS, že nejezdí na zasedání ministr financí EU a jen se nechává zastupovat. Kalousek tvrdí, že se to stalo pouze jednou a nazval své kritiky idioty. Píše se v pondělních Lidových novinách.

Jsou to zlobou nadaní idioti, počastoval Kalousek své kritiky

Kalousek nebyl na zasedání ve Vratislavi, protože dokončoval práci na státním rozpočtu. Bylo to prý poprvé, co schůzi ministrů vynechal.

Kalousek vynechal pět schůzí Ecofinu. Podle europoslanců je to skandální

Lidové noviny ale připomínají, že za poslední rok se Kalousek zúčastnil sedmi ze třinácti zasedání Rady pro hospodářské a finanční záležitosti (Ecofin).

Europoslanci Hynek Fajmon a Ivo Strejček (oba ODS) kritizovali českého ministra financí minulý týden na webu ODS.

„Byl bych docela rád, kdybyste si vytáhla moji účast na zasedáních ministrů financí a vzkázala těm europoslancům, jejich jména si nepamatuji, protože jsou příliš bezvýznamní idioti, že jezdím na všechna důležitá zasedání, pokud náhodou není něco důležitějšího," řekl Kalousek redaktorce Lidových novin.

Kalousek označil Strejčka a Fajmona za zlobou nadané idioty

„Neúčast ministra na více než 40 procentech zasedání Ecofinu je skandální a neomluvitelná, stejně jako vystupování náměstka, který nedodržuje mandát vlády České republiky," zopakoval europoslanec Fajmon.

Kalouska na jednáních, kde se jedná o centralizaci hospodářské a rozpočtové politiky EU, zastupuje jeho náměstek Tomáš Zídek. Ten ale většinou do debat nezasahuje a minulý týden na schůzi ve Vratislavi nedodržel dojednanou vládní pozici.

Jednalo se o zpřísnění sankcí za nadměrné dluhy a deficit. V návrhu stálo, že by sankce automaticky udělovala Evropská komise, aniž by o tom hlasovali zástupci států v Evropské radě. Ta by mohla sankcím zabránit, pokud by se na tom dohodla s kvalifikovanou většinou.

Zástupce Kalouska se nedržel nařízení vlády

Zídek, který zastupoval ministra Kalouska, měl za úkol požádat o přerušení jednání, pokud by se Polsko jako předsednická země pokusilo o kompromisní dohodu. To se nakonec stalo, ale Zídek nakonec o přerušení nepožádal.

„Byl bych za blbce. Dohodnutý kompromis nebyl v rozporu s mandátem vlády," hájí se Zídek v LN.

Související:

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

16:02 Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

„Aktivistická sebelikvidace Evropy čištění celého světa neprospěje,“ podotýká ke Green Dealu emeritn…