Juncker popohání rozchod EU s Británií: Žádné průtahy, ať jsou pryč co nejdříve

25.06.2016 10:02

Plán odstupujícího britského premiéra Davida Camerona o tom, že by Velká Británie zahájila proces odchodu z Evropské unie až v říjnu s novým britským premiérem, bere za své. Tento Cameronův plán totiž odmítl šéf Evropské komise Jean-Claude Juncker. Píše o tom ČTK.

Juncker popohání rozchod EU s Británií: Žádné průtahy, ať jsou pryč co nejdříve
Foto: juncker.epp.eu
Popisek: Jean-Claude Juncker

„Britové se rozhodli včera (ve čtvrtek), že chtějí opustit Evropskou unii, tak nemá žádný smysl čekat až do října, aby se pokusili jednat o podmínkách svého odchodu,“ řekl Juncker v rozhovoru pro německou televizní stanici ARD, a to s tím, že chce, aby se začalo s jednáním hned.

Podle svých slov bude nyní Evropská unie usilovat o přiměřený přístup při sjednávání oddělení Velké Británie od Unie. Sice prý nejde o přátelský rozvod, ale stejně tak to nebyla ani žádná velká láska, řekl Juncker.

Cameron ze své funkce odejde v říjnu, a to po výsledcích referenda, v němž Britové rozhodli, že chtějí vystoupit z Evropské unie. Jeho názor, že by se rozhovory o odchodu měly spustit až na podzim s novým nástupcem, zastává i Boris Johnson. Tento stoupenec Brexitu, jenž bude zřejmě Cameronovým nástupcem, rovněž tvrdí, že není nutné spěchat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

4:40 „Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

Po smrti zpěváka Josefa Laufera mnozí připomínají jeho píseň o Svobodné Evropě a kapitánu Minaříkovi…