Juncker představil svou novou vizi EU. Někteří půjdou „na vzduch“

24.02.2017 13:08

Současný předseda Evropské komise Jean-Claude Juncker začíná otevřeně hovořit o vícerychlostní Evropské unii. Jeho slova přinesla německá agentura DPA. Zprávu převzala i další média včetně agentury Reuters.

Juncker představil svou novou vizi EU. Někteří  půjdou „na vzduch“
Foto: Archiv vydavatele Vaše věc
Popisek: Juncker

Jean-Claude Juncker promluvil k belgickým studentům. Sdělil jim, že je přístupný myšlence vícerychlostní Evropy. Zatímco některé státy volají po hlubší evropské integraci, aby se Evropská unie upevnila a stala se akceschopnější, jiné evropské státy volají naopak po rozvolnění evropských vazeb. Brexit podle nich ukazuje, že Evropané o hlubší evropskou integraci nestojí. Juncker by podle vlastních slov rád vyhověl oběma evropským proudům.

Celý článek v angličtině naleznete zde.

"Komu bude v kuchyni už moc vedro, bude moci vyjít ven na čerstvý vzduch," popsal předseda Evropské komise svou novou strategii.

„Už vypršel čas, kdy jsme si mohli představovat, že budeme dělat všechno společně,“ konstatoval Juncker. Státy, které stojí o hlubší evropskou integraci, už se nebudou muset ohlížet na země, které hlubší integraci odmítají. Za tuto myšlenku chce Juncker horovat v příštích dnech u svých kolegů. O vícerychlostní EU s Junckerem už hovořila německá kancléřka Angela Merkelová.

Jednou z oblastí, kde by se mohl výrazně projevit rozdílný přístup členských zemí k EU, je budování společné armády. O tu některé evropské země stojí a měly by mít možnost svůj záměr realizovat. Kdo o projekt „evropské armády“ nebude mít zájem, může zůstat stát stranou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Nedávejte mi ta slova do úst“. Nerudová na debatě v obrátkách. Pak líčila přínosy války

21:04 „Nedávejte mi ta slova do úst“. Nerudová na debatě v obrátkách. Pak líčila přínosy války

Falšování dějin, lži a jednoduché mozky. V Aby bylo jasno se podívali, jak probíhala jedna z EU Deba…