Jurečka hřímá na Facebooku: Měli říct, že budeme dělat křoví

14.12.2013 11:58

První místopředseda KDU-ČSL, který v posledních dnech zastupuje při jednáních šéfa lidovců Pavla Bělobrádka, se na svém Facebooku vyjádřil k debatám a narážkám na to, jaké má mít jeho strana zastoupení v případné vládě.

Jurečka hřímá na Facebooku: Měli říct, že budeme dělat křoví
Foto: KDU-ČSL
Popisek: Marian Jurečka, 1. místopředseda KDU-ČSL a kandidát na hejtmana v Olomouckém kraji

"Byli jsme přizváni do koalice. Věříme, že kvůli našim schopnostem. Pak je logické, že jsme to chápali jako nabídku se aktivně podílet na práci pro tuto zem. A tedy předpokládáme takové zastoupení, které nám dá prostor být skutečně užiteční a realizovat dobrou službu," napsal Marian Jurečka na svůj profil.

"Pokud to tak není a partneři nás pozvali, abychom dělali křoví, pak to měli říci hned. Navíc při vyjednávání o obsahu koaliční smlouvy jsme přinesli řadu důležitých témat, na které ti 'silní' a 'schopnější' úplně zapomněli," uzavřel svůj příspěvek lidovec.

Babiš by se bez lidovců ve vládě obešel

Jurečka tak reaguje na slova představitelů partnerských stran a neochotu podělit se o posty ve vznikající vládě. Šéf sociální demokracie Bohuslav Sobotka lidovcům předběžně nabídl pouze dvě ministerská křesla, a to navíc v čele resortů (kultura a zdravotnictví), o které KDU-ČSL příliš velký zájem nemá.

Lídr hnutí ANO Andrej Babiš v této souvislosti poté uvedl, že vláda by klidně mohla být nakonec složená pouze ze dvou stran, čímž by se navíc usnadnilo koaliční vyjednávání.

Co přesně napsal Marian Jurečka na svůj profil:

K debatám a narážkám na to, jaké máme mít jako KDU-ČSL zastoupení v případné vládě, napíši asi toto: 
Byli jsme přizváni do koalice. Věříme, že kvůli našim schopnostem. Pak je logické, že jsme to chápali jako nabídku se aktivně podílet na práci pro tuto zem. A tedy předpokládáme takové zastoupení, které nám dá prostor být skutečně užiteční a realizovat dobrou službu. Pokud to tak není a partneři nás pozvali, abychom dělali křoví, pak to měli říci hned. Navíc při vyjednávání o obsahu koaliční smlouvy jsme přinesli řadu důležitých témat, na které ti "silní" a "schopnější" úplně zapomněli.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…