Jurečka je prý Babišův užitečný idiot. Posaďte ho zpátky na traktor, prosí Ivan Langer

24.03.2015 17:37

Analytička Lenka Zlámalová si na serveru Echo24.cz položila otázku, proč ministr zemědělství Marian Jurečka dnes ze všech sil podporuje produkci biopaliv první generace, čímž dává vydělat i Agrofertu ministra financí Andreje Babiše (ANO), když předtím tutéž podporu razantně odmítal. Nakonec k tomu přidal pár slov Ivan Langer.

Jurečka je prý Babišův užitečný idiot. Posaďte ho zpátky na traktor, prosí Ivan Langer
Foto: Petr Kupka
Popisek: Ministr financí Andrej Babiš diskutoval se studenty VŠB-TU Ostrava

Česko bude podporovat produkci biopaliv první generace až do roku 2020, přičemž s tím mohlo skončit v roce 2015. I Evropská unie totiž postupně zjistila, že biopaliva první generace nejsou to pravé ořechové, protože jejich produkce možná zatěžuje životní prostředí víc než jejich následná spotřeba. V Česku se ale budou tato biopaliva podporovat dál a vydělá na tom i Agrofert Andreje Babiše, stane se tak díky zákonu ministra financí Andreje Babiše (ANO).

Na tento střet zájmů upozornila řada médií a ministr Babiš se začal bránit, že zákon není jeho, "obracejte se na ministra zemědělství Mariana Jurečku (KDU-ČSL)", začal Babiš vzkazovat. Zlámalová podotýká, že Jurečka zákon nejprve důrazně kritizoval, ale po debatě s Babišem vzal zákon na milost a odprezentuje ho, neboť Babiš na vládě ohlásil střet zájmů. Zlámalová si v této souvislosti klade otázku, proč se Jurečka chová jako "užitečný idiot“.

"Když máte k ruce klienty a užitečné idioty, může vám projít opravdu hodně. I když už je ta privatizace veřejné moci opravdu okatá. Jak dlouho si nechá přes 20 procent voličů, kteří jsou připraveni dát Babišovi opět hlas, takové ohlupování líbit?“ ptá se analytička.

Pár slov nakonec přidal i Ivan Langer. "Tak již alespoň víme, který užitečný IDIOT hodlá dalších pět let dělat z naší úrodné Hané smradlavou řepkoidní žlutou placku... Bratři a sestry, posaďte ho zpátky do traktoru, tam bude více užitečný!“ konstatoval někdejší ministr vnitra.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ne, nic. Ukrajina zklamána nejbližším spojencem

7:43 Ne, nic. Ukrajina zklamána nejbližším spojencem

Prezident Ukrajiny Volodymyr Zelenskyj před pár dny sdělil členům NATO, že Ukrajina potřebuje minimá…