K Moravcovi dnes přijde prezident. Mluvit se bude o Sobotkových ministrech

12.01.2014 11:15

Prezident Miloš Zeman slíbil, že Bohuslava Sobotku jmenuje premiérem. Se jmenováním vlády ale počká až na konec ledna. Má výhrady k některým ministrům. Své výtky bude vysvětlovat v pořadu Otázky Václava Moravce.

K Moravcovi dnes přijde prezident. Mluvit se bude o Sobotkových ministrech
Foto: Hans Štembera
Popisek: Takovéto úsměvy tuto neděli mezi Milošem Zemanem a moderátorem debatního pořadu ČT Václavem Moravcem nelétaly...

Hlavním tématem pořadu bude sestavování koaliční vlády a obsah nové koaliční smlouvy. Diskutovat se bude i o dosluhující vládě Jiřího Rusnoka nebo o česko-palestinských vztazích.

Šéf sociální demokracie a příští premiér Bohuslav Sobotka se v pátek sešel s prezidentem Milošem Zemanem a mluvil s ním o výtkách, které má hlava státu k možným ministrům. Sobotka se kandidátů zastal a návrh personálního obsazení vlády měnit nechce.

Nový ministr zemědělství musí vyřešit personální otázky v Lesích ČR

V další části pořadu přijdou do studia: kandidát na post ministra zemědělství Marian Jurečka (KDU-ČSL), předseda poslaneckého klubu a stínový ministr zemědělství Pavel Kováčik (KSČM). 

Jurečka bude muset jako nový ministr zemědělství vyřešit obsazení místa ředitele státního podniku Lesy České republiky. "Já se v první řadě chci seznámit s výběrovým řízením, s tím, jak bylo zadáno, jak tam obstáli ti další uchazeči," popsal pravděpodobný ministr svůj zamýšlený postup po svém příchodu do úřadu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…