K Moravcovi zavítá Jančura. Promluví o korupci i opravách dálnic

14.04.2013 6:54

Ředitel Student Agency Radim Jančura je asi nejhlasitějším kritikem počínajících oprav dálnice D1. Tvrdí, že stávající plán oprav je příliš nákladný a zdlouhavý. Co všechno dělá podle Jančury Ředitelství silnic a dálnic špatně? To prozradí u Moravce. Ve druhé hodině se ve studiu setkají Karolína Peake (LIDEM) a šéf komunistů Vojtěch Filip.

K Moravcovi zavítá Jančura. Promluví o korupci i opravách dálnic
Foto: Hans Štembera
Popisek: Radim Jančura, majitel Student Agency

Opravy hlavní české dopravní tepny - dálnice D1 - pomalu startují. Ředitelství silnic a dálnic je přesvědčeno, že odklepnutý model oprav a modernizace je kvalitní. Zcela opačného názoru je ředitel Student Agency a RegioJet Radim Jančura, který tvrdí, že lze vše zvládnout rychleji a především výrazně levněji. Šéf ŘSD David Čermák v médiích však již dříve naznačil, že jsou Jančurovy návrhy nedostatečné, protože umožňují jen provizorní opravu a především nedovolují využít peníze z EU. Svůj pohled na modernizaci D1 přijde Jančura vysvětlovat do nedělních Otázek Václava Moravce České televize.

Hosty druhé hodiny pořadu budou vicepremiérka Karolína Peake (LIDEM), předseda KSČM Vojtěch Filip a spolu s nimi ve studiu zasednou ekonom Miroslav Zámečník a prezident Nejvyššího kontrolního úřadu Miroslav Kala. Rozeberou vládní kroky v boji s korupcí či dohled nad firmami s majetkovou účastí státu.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Lidé ani netuší, v jakém jsme průšvihu. Rusko vyhraje a Evropu to bude bolet.“ Profesor vážně

10:30 „Lidé ani netuší, v jakém jsme průšvihu. Rusko vyhraje a Evropu to bude bolet.“ Profesor vážně

V podcastu Reinvent The Money promluvil známý americký politolog, profesor Mearsheimer. Jeho slova o…