K Zemanovi a roku 1968 se vyjádřil Robert Záruba. Ale je tu věc, která nepotěší Andreje Kisku

23.08.2018 14:14

Už nejde jen o Jaromíra Bosáka. K hodnocení společenské situace se přidal i jeho kolega z České televize Robert Záruba. Jde o srpen 1968, Miloše Zemana, i Andreje Kisku. A pak reagovali další.

K Zemanovi a roku 1968 se vyjádřil Robert Záruba. Ale je tu věc, která nepotěší Andreje Kisku
Foto: Wikipedia
Popisek: Robert Záruba

„Vyjít z premiéry filmu Jan Palach do náruče Václaváku, kterým se rozléhá hlas Marty Kubišové.

Anketa

Je Miroslav Kalousek dobrý politik?

8%
92%
hlasovalo: 16057 lidí
Každému bych přál ten pocit, že ještě nejsme na trase 1968,“ napsal o svém úterním zážitku známý sportovní komentátor. Ze shromáždění lidí, kteří na Václavské náměstí přišli vzpomenout padesáté výročí sovětské okupace, měl dobrý pocit.

 

„Roberte, tenhle stejnej pocit měli lidi 20. srpna před 50 lety taky,“ napsal v reakci Karel Paták. Robert Záruba souhlasil.

Ne všichni ale byli vůči Zárubovi přátelští. Miloš Novák se jej kousavě zeptal: „Vy jste měl účast sluníčkářsky povinnou, že Roberte?“

„Jak jsem psal, jen jsem procházel. Ale vy máte v trollím řádku další čárku,“ nedal se Záruba.

Později týž den Záruba zhodnotil i poselství slovenského prezidenta Andreje Kisky k 21. srpnu 1968. „Pořád mi připadá, že tenhle pán je Xx víc obyčejný člověk než ‚náš lidový prezident‘.  Už jen proto, že nemá za svou největší potřebu nikoho urážet,“ napsal Záruba a ocitoval tweet účtu „Občanská výchova“, který podotknul, že slovenský prezident Kiska ve svém projevu nikoho neurazil.

 

„Pokud vím, tak mu vyčítají členství v SSM a kariéru lichváře. Kiska posledních 20 let dělá něco úplně jiného, čím tu ‚pověst‘ zásadně napravuje. V krizových situacích Slovenska se nezachoval dobře, nebo špatně pro někoho, ale především státnicky! To je něco, co nám chybí,“ zalitoval jeden z uživatelů v komentáři.

„Pán Kiska nie je férový prezident, je hanbou Slovenska. Polku národa zotročil zo svojimi nebankovkami. Takže on absolútne nie je na post prezidenta,“ napsal Alexander Gál. „Viete, ono to tak chodí, že keď si chcete požičiať od splátkovej spoločnosti, tak to musíte aj splácať,“ opáčil ironicky Šimon Struhár.

Poselství slovenského prezidenta Andreje Kisky nakonec vzbudilo kontroverzi samo o sobě. Vyšlo totiž najevo, že „živý přenos“, odvysílaný mimo jiné i Českou televizí, byl ve skutečnosti předtočen zhruba o dva týdny dříve. Andrej Kiska byl v době jeho odvysílání na dovolené.

Slovenská média, ale i část slovenské veřejnosti na tuto skutečnost reagovala údivem. Na situaci reagoval i známý český novinář, šéfredaktor MF DNES Jaroslav Plesl. „Kiska je pán. S předstihem si natočí projev k srpnu a odsviští na dovolenku. A Českosloslovenská televize ten prihovor ‚prenasela‘. Odkud? Z Malediv? Z Bali? Nebo snad ze Soči?“ ptal se posměšně Plesl.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Marek Korejs

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…