K čemu je Česká televize? Aby předváděla eurohujerskou propagandu a darmožrouty z neziskovek. Bývalý radní Petr Štěpánek navrhuje radikální řešení

09.03.2017 20:09

„K čemu je Česká televize?“ ptá se bývalý člen Rady pro rozhlasové a televizní vysílání Petr Štěpánek na svém webu PetrŠtěpánek.cz.

K čemu je Česká televize? Aby předváděla eurohujerskou propagandu a darmožrouty z neziskovek. Bývalý radní Petr Štěpánek navrhuje radikální řešení
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petr Štěpánek

„Aby nám selektovala informace na ty, které smíme slyšet a které ne? Aby nám vnucovala eurohujerskou a neomarxistickou propagandu? Aby místo hlavních zpráv vysílala podivný, nastavovaný spotřebitelský magazín? Aby nám v hlavním vysílacím čase pouštěla staříky Vinnetoua, Angeliku, Schimanského či Kojaka? Aby nás ještě třicet let po Velké sametové krmila seriály z dob reálného socialismu? Aby týden co týden drancovala archiv a vyráběla nekonečné střihové pořady s Bohdalkou, Menšíkem, silvestry a kouzelníkem, co nikdy nepřijde? Aby za naše peníze krmila darmožrouty z neziskovek? Aby politicky korektně prznila duše už i našim dětem? Aby byla zdrojem obživy pro pravdoláskovní hochy a děvčata, co spolu mluví?“ začal svůj komentář smrští otázek Štěpánek. 

„Na tohle posíláme na Kavčí hory sedm miliard ročně? Proč si máme platit něco, co nám škodí?“ zeptal se následně a poté začal řešit, co s tím. 

Nejjednodušším a nejlogičtějším řešením by podle něj bylo takovou instituci, jež za peníze všech krmí jen vyvolené, úplně a bez milosti zrušit. „Určit správce archivu, techniku rozprodat, kmitočty vysoutěžit a to betonové ‚kavčí‘ monstrum zbořit,“ říká kriticky. 

„Nespokojeného diváka – a ono jich je čím dál víc – dvojnásob štve, že televizi, se kterou není spokojený, musí povinně financovat výpalným v podobě koncesionářských poplatků. A propos, zrušení televizních a rozhlasových poplatků a jejich nahrazení financováním ČT a ČRo přímo ze státního rozpočtu – to je nadmíru zajímavé téma pro volební programy politických stran,“ zdůvodňuje s tím, že nemalá část poplatků, řádově prý stamiliony, vůbec do České televize nedoputuje. 

„Dalším úskalím poplatků je fakt, že zdaleka ne všichni, kteří by tak podle zákona činit měli, svoji povinnost hradit poplatky skutečně dodržují. Ponechme pro tuto chvíli stranou různé motivace neplatičů, důležitý je obecný závěr: současný systém generuje černé pasažéry, čímž zároveň de facto poškozuje poctivé platiče,“ konstatuje dále. 

Původní text ZDE.

Televizní poplatky jsou tak podle něj zcela iracionální i asociální. „Koncesionářské poplatky vznikly v době, kdy se rodil rozhlas, a kdo chtěl používat rozhlasový přijímač, musel si k tomu koupit koncesi. Dnes mají rozhlasové a televizní přijímače prakticky všichni a podle zákona musí platit každý, kdo má zavedenou elektřinu. Ve skutečnosti jsou tedy poplatky jen jakousi další podivnou povinnou daní,“ uvedl Štěpánek.  

„Zrušení televizních a rozhlasových poplatků je akt zdravého rozumu, nikoli nějaký levicový či pravicový populistický nápad. Z jedné kapsy bere stát lidem přímé daně, z druhé kapsy nepřímé. Nic proti tomu, tak to na světě chodí, daně se platit musejí. Ale neotravujme lidi navíc ještě televizními a rozhlasovými poplatky, ve skutečnosti další daní. Zrušme je! Bude to efektivní, racionální a navíc ještě vrcholně sociální,“ uzavřel se slovy, že televizi je třeba také zeštíhlit, hospodaření podrobit veřejné kontrole a zpravodajství a publicistiku otevřít celému názorovému spektru. 

reklama

autor: vef

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

21:40 „To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

Když na jaře 2019 zavítal Andrej Babiš coby premiér do sídla CIA, vzbudilo to rozruch. Vyjádřila se …