KSČM dělá to, co je přirozené pro každou politickou stranu, míní komentátor

02.12.2012 14:53

Lidé, kteří se považují za nositele demokracie, používají nedemokratické metody nátlaku na lidi, aby je vyštvali z funkcí, kam byli demokraticky zvoleni. Myslí si to rozhlasový komentátor Karel Wichs.

KSČM dělá to, co je přirozené pro každou politickou stranu, míní komentátor
Foto: cb-info.cz
Popisek: České Budějovice

V jižních Čechách studenti protestují proti komunistické zastupitelce Vítězslavě Baborové. Nechtějí, aby vedla krajské školství. Podle Wichse má každý právo říct, co si myslí, ale tento případ považuje za nátlakovou akci. Baborová je učitelkou, podle jejích nadřízených prý velmi dobrou.

Lidé jsou nespokojeni s pravicovou vládou. Přiklání se proto k levicovým stranám

„Smutné je, že tuto protidemokratickou akci zorganizoval jakýsi její učitelský kolega. Člověka může napadnout, co za tím může stát,“ povzdechl si Wichs ve svém komentáři. Nechtěl by ale, aby byl chápán jako zastánce komunistů. Protiví se mu ovšem snaha vyhodit někoho z místa, kam byl demokraticky zvolen.

V Česku vládne nespokojenost s vládou a tedy i s pravicí. Až dvě třetiny lidí mohou být postiženy špatnými rozhodnutími současné vládní koalice. Řada voličů se proto přiklonila k levicovým stranám, tedy k těm, kteří slibují, že zlepší životní podmínky.

KSČM dělá jen to, co je přirozené pro každou politickou stranu

Komunisté dělají jen to, co je přirozené pro každou politickou stranu. Stoupají na vedoucí místa. Vinni jsou lidé nebo strany, které od sebe odpuzují voliče a vhánějí je do náruče opozice.

Nestačí ale jen slibovat, je třeba sliby plnit. Pokud vládnoucí strana přestane plnit své sliby, ztratí důvěru občanů už v průběhu vládnutí. Voliči jsou pak nedůvěřiví, pesimističtí a tím pádem mají malou motivaci při volbách.

Celý komentář „Kdo může za posilování pozic komunistů“ je k dispozici v rubrice ParlamentníchListů.cz Názory a petice.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

16:02 Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

„Aktivistická sebelikvidace Evropy čištění celého světa neprospěje,“ podotýká ke Green Dealu emeritn…