KSČM hájí masové vrahy, udeřil občan na rudého poslance. Toto následovalo

13.02.2013 12:21

KSČM se distancuje od komunistického režimu, který ignoroval vůli občanů a neumožňoval jim podílet se na chodu společnosti. Toto prý hlásá stabilně už od roku 1990, kdy vznikla. Napsal to místopředseda strany Jiří Dolejš v odpovědi na dotaz čtenáře, který mu podsouval dědictví Lenina a Gottwalda.

KSČM hájí masové vrahy, udeřil občan na rudého poslance. Toto následovalo
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Dolejš

Poslanec KSČM Jiří Dolejš dostal od čtenáře serveru ParlamentníListy.cz velmi rozhořčený dotaz. Čtenář se jej vyptával, zda se nestydí za svou stranu, hrdě se hlásící k odkazu masových vrahů Stalina, Lenina a Gottwalda. Poté následoval dotaz, jak je možné, že v demokratickém státě může existovat protiústavní a protizákonná strana.

Dolejš rozhořčenému čtenáři na svém profilu vysvětloval, že KSČM se distancovala od zneužívání moci minulým režimem. „Demokracie a parlamentarismus je pro KSČM klíčová hodnota,“ ujišťoval. Podle něj ani státní orgány na KSČM neshledaly ani v nejmenším nic neústavního.

Celá odpověď ZDE

Následně zdůraznil, že KSČM vznikla až v březnu roku 1990 a s předchozím režimem nemá nic společného. Následně ocitoval ze stranického programu, který se s komunistickým režimem již od roku 1990 vypořádává jasně:

„Porážku a zhroucení socialismu stalinsko-brežněvovského typu pochopila především jako důsledek faktického opuštění socialistických a komunistických myšlenek, neschopnosti hledat a prosazovat vlastní cesty postupu a umožnit všem občanům, aby se na tomto procesu skutečně podíleli,“ cituje ze stranického programu.

Toto jednoznačné prohlášení je prý jen jedním z mnoha důkazů, že KSČM se od praxe komunistického režimu distancuje. A stejné důkazy lze prý najít i v každodenním chování zastupitelů KSČM na všech úrovních. „Doporučuji držet se faktů a ne propagandistického balastu,“ vzkazuje Dolejš čtenáři závěrem.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

16:02 Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

„Aktivistická sebelikvidace Evropy čištění celého světa neprospěje,“ podotýká ke Green Dealu emeritn…