Kafíčko Ivana Trojana: Českého lva řeší policie

08.03.2021 13:24

Ministr vnitra a šéf Ústředního krizového štábu Jan Hamáček (ČSSD) dal na svém twitterovém účtu na vědomí zprávu, že situací po skončení galavečeru předávání ocenění Český lev se zabývá policie. Sociálními sítěmi totiž kolovaly fotografie s dovětky, jak je možné, že umělci, mezi nimi i oceněný Ivan Trojan, popíjejí a kouří bez roušek před Rudolfinem.

Kafíčko Ivana Trojana: Českého lva řeší policie
Foto: Twitter
Popisek: Umělci po předání cen Český lev.

Anketa

Má poslanec Lubomír Volný vaši důvěru?

37%
63%
hlasovalo: 14829 lidí

„Restaurace a obchody zavřené. Lidi mají zůstat na doma. Děti nesmí ani do školy, ani na hřiště ani na kroužky. Ale parta komediantů si udělá party za peníze daňových poplatníků, aby si zase mezi sebou rozdali ceny. Bez respirátorů, bez rozestupů,“ zaznělo například na sociálních sítích. „Touto záležitostí se již zabývá pražská policie,“ napsal k tomu dnes Jan Hamáček.

Český lev se letos obešel bez diváků v Rudolfinu. Ceremoniál nicméně proběhl před kamerami České televize a umělecká elita v čele s Ivanem Trojanem byla testovaná na covid-19, čili mohla být bez roušek. Potud v pořádku. Jenže česká veřejnost je stejně rozhořčena: Zatímco podle vládních nařízení není možné pořádat hromadné akce a v zásadě dělat vůbec nic, ocenění představitelé po skončení přenosu před Rudolfinem kouřili a popíjeli kávu. „Kde byla policie?“ ptají se někteří v den, kdy strážci zákona zakročili proti poslanci Volnému a dalším demonstrantům. A právě policie se tímto již zabývá.

„Český lev 6. 3. 2021. Připadá vám tohle normální. Hospody a obchody zavřené, děti nesmí na dětská hřiště atd. Ale naše celebrity si opět dělají, co chtějí,“ poznamenal k předávání cen a ke zveřejněným fotografiím například uživatel jménem Tomik Jeřábek.

A rozčílený byl také poslanec Jaroslav Foldyna (SPD). „Proč policie včera nezasahovala? Jaký je rozdíl mezi porušením vládních opatření při předávání Českého lva a dnes tím, co se děje na Václaváku?!“ rozčílil se Foldyna.

„To, že nezasahovala, považuji za absolutně v pořádku!! Naopak zcela za hranou, diktátorské a fašistické považuji StBurešovo nařízení a zákazy!!!“ poznamenal následně v diskusi jeden z uživatelů. 

„Proti jedněm zasahuje, proti druhým ne. To buď tak, nebo onak, ale všem stejně,“ ohradil se však Foldyna. 

„Český lev se skutečně povedl, pokud se týká proticovidových opatření, paní Millerová. Jsem rád, že na jednu stranu dodržují zákony a nařízení ČR, a na stranu druhou platím daně, které jdou lidem dělajícím tohle. Jednou to bouchne, soudruzi,“ podotkl na svém facebookovém profilu rovněž Dušan Napravený Rudecký.

„Vzpomínám si na ten hrozný skandál kvůli skyboxu na Slavii... a Český lev v Rudolfinu nic...?!?“ ptal se také Ladislav Žák, a připomněl tak zápas Slavie proti Leicesteru, po kterém musel například opustit svůj post poradce premiéra exministr zdravotnictví Roman Prymula. 

Své napsala i advokátka Jana Zwyrtek Hamplová. „Miluju české filmy. Obdivuji herecké umění řady jmen, která včera padla. Miluju moderátora Václava Koptu, kterého stále vidím ve filmu Sněženky a machři. Neb je machr! Přesto, nebo právě proto musím vyslovit, padni komu padni – v žádném pandemickém zákoně není výjimka pro udělování Českých lvů. Studenti nemohou ani promovat, ale ceny se odložit nemohou. Je mi z toho smutno. Bez ohledu na prohlášení, že všichni mají aktuální testy, je to hrubě přes čáru a facka normálním lidem. Tedy suma sumárum – když se všichni ‚mí‘ starostové a starostky na prezenci otestují, mohu uspořádat v dubnu Kongres FORUM MUNICIPAL? Nebo to prohlásit za shromáždění do 100 účastníků? Protože přesně ten dvojí metr k tomu svádí. Foto je z mediálních zdrojů. Nevěřila jsem. Tomu dvojímu metru. Jinak si nemyslím, že nemít roušku venku a předat ceny je zločin. NAOPAK. Jde mi jen o princip onoho dvojího metru. To není o účastnících. Těm ze srdce přeji ocenění i setkání. Je to o těch nahoře,“ poznamenala.
 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…