Kalousek: Babiš říká lidu, ať jde do ...

26.01.2022 12:21 | Ze sítí

Někdejší poslanec TOP 09 Miroslav Kalousek se na svém facebookovém profilu zaměřil na výrok expremiéra Andreje Babiše (ANO). „Nechci být členem žádného výboru, bude mě to časově blokovat,“ řekl Babiš a Kalousek to náležitě oglosoval. „Lid nechť ide do...“ napsal mimo jiné.

Kalousek: Babiš říká lidu, ať jde do ...
Foto: Screen: YouTube
Popisek: Miroslav Kalousek

„Přeložme výrok pana předsedy Babiše do češtiny,“ napsal nejprve Kalousek a následně uvedl: „Poslaneckou práci, ke které jsem se zavázal a kterou veřejnost financuje, vykonávat nebudu. Zdržovala by mě od mé osobní kampaně, nic jiného mě nezajímá. Privilegia poslaneckého mandátu, který má být vykonáván ‚v zájmu všeho lidu‘, budu používat jenom tehdy, když se to bude hodit mně. Lid nechť ide do...“

„Stejně jsme financovali vašemu panu knížeti celoroční každoroční prázdniny v Murau, tak bych se uklidnil... Anebo byste si přál, aby Babiš pracoval v Parlamentu na 120 % a tvrdě prosazoval svoji politiku? Nevěřím,“ odvětil následně Kalouskovi v diskusi politolog, jenž působí v Institutu Václava Klause, Petr Macinka.

Politolog a komentátor Petr Macinka, jenž působí v institutu Václava Klause, se na svém facebookovém profilu vyjádřil již před nedávnem, a to ke slovům někdejšího poslance za TOP 09, současného předsedy Klubu angažovaných nestraníků Františka Laudáta. Rozepři tehdy měli oba muži kvůli čestnému předsedovi topky Karlu Schwarzenbergovi. Zatímco exposlanec Laudát tvrdí, že Schwarzenberg vykonával poslanecký mandát příkladně, Macinka předkládá statistiku, že se kníže dostavil jen na necelou čtvrtinu hlasování. Obdobně tak argumentuje i nyní.

„Někdejší exponent TOP 09, vrcholový oportunistický havlista (vzývá V. Havla, jen až mu z toho něco kápne, např. slza), úpadkový politický turista (ODS, TOP 09, KAN), ale především všech zoufalců ‚gosudar‘ Frantisek Laudát se na facebooku trochu překrvil nad mým rozhovorem pro ParlamentníListy.cz a nařknul mě, že sprostě lžu, protože knížepán Schwarzenberg rozhodně svůj poslanecký mandát nikdy neflákal a vždy byl příkladně přítomen všem blbostem, které se na Malé Straně kecaly…“ píše Macinka.

Anketa

Jste pro zvýšení poplatků za ČT?

1%
97%
hlasovalo: 31193 lidí

„Já teda pana Laudáta osobně neznám, ale lidi, kteří s ním měli tu čest, mi jej v žádných lichotivých barvičkách nelíčili… Nebudu tady ale dál rozvádět, jak se o něm všichni oslovení svorně vyjádřili, že to byl vždycky největší kretén, a raději si ukážeme pohádku o tom, jak ten jeho milý knížepán do Sněmovny hlasovat chodil. Prosím vás, přečtěte ta čísla někdo Laudátovi nahlas, ať si příště při svých knížecích šipkách netrhá takovou veřejnou ostudu. Schwarzenberg určitě žádný kult osobnosti budovat nepotřebuje, rozhodně ne nýmandem Laudátem,“ zmínil Macinka s pozdravem Aufídrzén. Odkázal také na statistiku hlasování Schwarzenberga, kde zakroužkoval například údaj o tom, že Schwarzenberg měl na hlasování jen 23,7procentní účast (viz výše screen z Macinkova facebooku).

A jak k celému sporu došlo? Macinka v pátečním rozhovoru pro ParlamentníListy.cz, když se hovořilo o poslanci Janu Farském (STAN), uvedl: „Vždyť i ‚český‘ poslanec Karel Schwarzenberg trávil každý rok svého mandátu zhruba 300 dní doma v rakouském Murau a nikoho to nepohoršovalo.“ Farský se nakonec rozhodl mandát složit, i když zvažoval, že si jej ponechá i po dobu, kdy bude ve Spojených státech na stáži díky stipendiu Fulbrightovy nadace. Po vlně kritiky však ustoupil.

 

reklama

autor: vef

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …