Kalousek: Budu působit jako asociál, ale...

24.04.2023 12:07 | Ze sítí

Miroslav Kalousek (TOP 09) v nedělních Otázkách Václava Moravce od plic promluvil o finanční situaci Česka. Vykreslil neveselý obrázek toho, co nás může čekat. A na počátku nového týdne se v popisu pochmurné situace rozhodl pokračovat…

Kalousek: Budu působit jako asociál, ale...
Foto: Screen: ČT
Popisek: Miroslav Kalousek a Alena Schillerová v OVM.

Exministr financí Miroslav Kalousek (TOP 09) po pár hodinách navázal na své nedělní vystoupení v Otázkách Václava Moravce, kde se rozhodl popsat jak Česko vytáhnout z rozpočtové propasti, ke které nás přiblížila vláda Andreje Babiše (ANO).

V pořadu si Kalousek notoval s bývalým guvernérem Jiřím Rusnokem o tom, že Česko je na tom opravdu špatně. Rusnok před kamerou přiznal, že může působit jako asociál, ale má za to, že kroky české politiky musí být tvrdé.

Zase budu působit jako asociál, ale jestliže jsme v situaci, ve které jsme, v opravdu akutních problémech financování běžných výdajů, tak já bych prostě požadavkům na zvýšení platů nevyhověl. Já si pamatuju situace, kdy se v dobách transformace platy ve státní správě zmrazovaly nebo se i snižovaly. Ve firmách, když jsou problémy, tak se platy nezvyšují, protože na to není,“ upozornil Rusnok.

Kalousek dal na twitteru najevo, že se v tomto názoru s Rusnokem shoduje.

„Je to zajímavé. S Jiřím Rusnokem jsme stejně staří (mladí) a ve svých politických kariérách jsme vždycky byli soupeři na opačných stranách. Člověk si uvědomí, jak úděsně se změnila současná rozpočtová politika, když si dnes o ní oba myslíme to samé…“ upozornil Kalousek.

„Já se všemi opatřeními NERV souhlasím a všude je propaguji. Některá jsou ale běh na dlouhou trať. Teď je rok 2023 a ve schváleném rozpočtu nebudou realizovány příjmy za 120 mld. Chcete-li dodržet deficit, musíte škrtat. A v 5koalici jiné, než plošné škrty neprosadíte,“ vysvětloval taktéž na twitteru o pár hodin dříve.

Kalousek promlouvá

 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

ONI UDĚLAJÍ ŠKRTY, OKRADOU NÁS A PENÍZE POŠLOU NA UKRAJINU!!!, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseKAREL KRCH. , 24.04.2023 13:04:07
KDE TO ŽIJEME?!

|  13 |  0

Další články z rubriky

„Němci – naši nejbližší přátelé.“ Festival v Plzni vzbudil vášně

4:44 „Němci – naši nejbližší přátelé.“ Festival v Plzni vzbudil vášně

Necelý týden před oslavami osvobození se v Plzni uskutečnily česko-německé, respektive bavorské dny …