Kalousek: Farský vzkázal lidem, že chodí k volbám zbytečně

11.01.2022 16:54 | Ze sítí

Kritika na hlavu poslance Jana Farského (STAN) za jeho plánované půlroční studium ve Spojených státech už přichází i od spřízněných politických stran. Jako špatný signál Farského plány zhodnotil i dlouholetý lídr TOP 09 Miroslav Kalousek. „Je úplně jedno, jak moc si v Oregonu zvýší kvalifikaci. Ten jeho vzkaz veřejnosti, že chodí volit zbytečně, je tisíckrát větší škodou,“ má jasno Kalousek.

Kalousek: Farský vzkázal lidem, že chodí k volbám zbytečně
Foto: Repro ČT24
Popisek: Exposlanec Miroslav Kalousek (TOP09)

V pondělí večer oznámil Farský, že odlétá na půl roku do USA, protože dostal stipendium na projekt, jak využít zkušenosti sjednocených Spojených států pro EU. Rezignoval na funkci předsedy poslanců STAN, plat poslance chce posílat na charitu. Ale mandát si chce ponechat. Za toto rozhodnutí teď sklízí kritiku ze všech stran, z koalice i opozice. A navíc je zde podezření, že svým půlročním výletem za studiem Farský porušuje koaliční smlouvu Starostů a Pirátů.

Kriticky se nyní vyjádřil i exposlanec Miroslav Kalousek. „Pan poslanec Jan Farský vzkazuje všem voličům, že se vůbec nic nestane, když jimi zvolený poslanec nebude půl roku ve Sněmovně pracovat. Je úplně jedno, jak moc si v Oregonu zvýší kvalifikaci. Ten jeho vzkaz veřejnosti, že chodí volit zbytečně, je tisíckrát větší škodou,“ štve Kalouska.

 

 

Svou stáž prý Farský konzultoval jak s předsedou STAN Rakušanem, tak s premiérem Fialou. „Jsem rád, že mě oba v mém dalším osobním i profesním růstu podpořili. Jako samozřejmost beru to, že v této souvislosti rezignuji na post předsedy klubu STAN a zároveň během svého pobytu v USA budu odvádět svůj poslanecký plat neziskovým organizacím, jako jsou  – Člověk v tísni, Paměť národa, Skaut,“ napsal Farský na svém facebooku s tím, že pokud by se v českém Parlamentu odehrávalo nějaké zásadní hlasování, je připraven „kdykoliv přiletět“.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jma

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…