Kalousek a Sobotka se shodli. Zase, pozastavil se Bárta

29.01.2012 18:50

Předseda poslanců Věcí veřejných Vít Bárta po televizní debatě ministra financí Miroslava Kalouska a předsedy ČSSD Bohuslava Sobotky se pozastavil nad jejich shodou nad půjčce Mezinárodnímu měnovému fondu.

Kalousek a Sobotka se shodli. Zase, pozastavil se Bárta
Foto: hns
Popisek: Ministr Kalousek s Bohuslavem Sobotkou o Euru

Bárta kritizuje fakt, se spolu politici souhlasí v otázce poskytnout české devizové rezervy MMF. V dnešní debatě na Prima family se totiž Sobotka s Kalouskem nejen příliš nehádali, naopak našli společnou řeč.

Chtějí omezit práva občanů

„Omezit práva občanů, rozhodovat o rozpočtové a daňové politice státu, ale už nám společně vymyslí i to, jak dát farmaceutickým společnostem a tištěným médiím větší zisky nižší sazbou DPH s tím, že nevadí, že vše ostatní bude dražší o 19% DPH,“ zlobí se Bárta.

A nezapomíná ani na to, co všechno chtějí VV. „Věci veřejné říkají NE 19% DPH. Chceme DPH 14% a 20%, nezvyšujme ani na 17,5%, protože by to znamenalo výpadek ve státní kase 5 miliard. A zapomeňte, že jakýkoliv podnikatel sníží ceny jen proto, že snížíme DPH z 20% na 17,5%,“ napsal poslanec.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …