Kalousek byl dobrý šéf, prohlásil v ČT Fuksa. O Nečasovi pomlčel

08.11.2012 19:07

"Spojit vládní důvěru s daňovým balíčkem byla nepochopitelná hra a já jsem nechtěl být její součástí," prohlásil tzv. rebel Ivan Fuksa na obrazovce ČT24 v pořadu Interview. I když si rebelové nedokázali prosadit svou, je podle svých slov rád, že alespoň bojovali za správnou věc.

Kalousek byl dobrý šéf, prohlásil v ČT Fuksa. O Nečasovi pomlčel
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ivan Fuksa

"Byli jsme nejen rebelové, ale poslední mohykáni, kteří bojovali za to, aby se drželo slovo,“ prohlásil o odporu skupinky tzv. rebelujících poslanců vůči daňovému balíčku, který prosazovala vláda. Opírá se o tvrzení Evropské komise, která uvedla, že vláda v České republice jde proti svému programovému hlášení.

„Prvořadé pro mě bylo nedělat špatné kompromisy,“ zdůraznil. Jejich ideje se jim sice prokázat nepodařilo, ale podle jeho slov je lepší dobrá prohra než špatná výhra. „Důležité je pro mě, jak mě hodnotili ti, pro které jsem pracoval, tedy zemědělci.“ A od nich dostával prý za své postoje a přesvědčení samou chválu.

Kalousek byl dobrý šéf

Fuksa působil v minulém volebním období jako první náměstek ministra financí Miroslava Kalouska. „Dost dobře jsem ho poznal, i to, jaký je to hráč ve vysoké politice,“ uvedl na jeho adresu a zdůraznil, že tehdy spolu tahali za jeden provaz – oba prosazovali rovnou daň a bojovali proti její zvyšování. „Byl pro mě v té době dobrý šéf.“ Na dotaz, jaký šéf pro něho byl Petr Nečas jako předseda strany a především premiér, ale nechtěl hovořit.

Na uplynulém kongresu se Fuksa rozhodl postavit se Petru Nečasovi a kandidovat na post předsedy ODS. „Rozhodl jsem se na poslední chvíli,“ přiznal s tím, že se rozhodně nejednalo o žádný puč. Ve straně byli i další potenciální schopní kandidáti, kteří však nenašli odvahu se Nečasovi postavit, konkrétně prý ministr průmyslu Martin Kuba a ministr spravedlnosti Pavel Blažek. „Získal jsem třicetiprocentní podporu, což považuji za dobrý výsledek,“ zhodnotil výsledek své kandidatury.

Otázku kontroverzního poslance Romana Pekárka už odmítá řešit. „To už není můj příběh, ale příběh Petra Nečase,“ uzavřel.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nem

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…