Kalousek chce do voleb za TOP 09. Jenže má i pochyby. Naznačil

23.11.2023 20:14 | Monitoring

Někdejší ministr financí a Miroslav Kalousek na sociální síti X oznámil možný návrat do politiky – chce kandidovat do Evropského parlamentu za TOP 09. Přiměla jej k tomu řada nominací z regionů TOP 09, která nešla odmítnout.

Kalousek chce do voleb za TOP 09. Jenže má i pochyby. Naznačil
Foto: Hans Štembera
Popisek: Místopředseda Správní rady VZP ČR Miroslav Kalousek

Počet nominací z regionu jej přesvědčil, že by se měl ucházet o křeslo europoslance na kandidátce SPOLU. „Musím mírně dojatě říct, že mě mile překvapilo velké množství nominací z regionů TOP 09, abych kandidoval do evropských voleb,“ uvedl Kalousek na síti X.

„Je to masivní projev důvěry, který nelze odmítnout. Přijímám proto tyto nominace a jsem připraven kandidovat,“ doplnil současný řadový člen TOP 209.

Respektuje, že o jeho kandidatuře musí však rozhodnout výkonný výbor strany. „Takže čert ví, jak to dopadne. Třeba jsou tu závazky, o kterých nic nevím…,“ napsal expředseda TOP 09, kterou v roce 2009 založil a dostal do vlády.

 

 

Kalousek je aktuálně místopředsedou správní rady VZP. V lednu 2021 Kalousek po 22 letech skončil jako poslanec. Už tehdy ale upozornil, že odchod ze Sněmovny neznamená odchod z politiky. Nadále zůstal aktivním členem TOP 09 a na sociálních sítích se často kriticky vyjadřuje k hospodaření současné Fialovy vlády.

Už letos v březnu se spekulovalo, jestli Kalousek nebude volebním trumfem pro blížící se volby do Evropského parlamentu. „Domácí politika je s evropskou velmi provázaná. Já jsem jasně řekl, že v tomto roce nebudu kandidovat do žádných voleb. Do jakých voleb budu kandidovat v následujících letech, ještě nevím. Možná do žádných, možná do všech, je to jenom rozhodnutí mé a strany, která mě bude, nebo nebude chtít nominovat,“ uvedl Kalousek pro Deník N letos v březnu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Natálie Brožovská

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Důchodce, který „uvěřil“. Nechtějte vědět, co za chvíli poběží na ČT

7:15 Důchodce, který „uvěřil“. Nechtějte vědět, co za chvíli poběží na ČT

Zmatený důchodce, který uvěřil fake news o atomové válce a chodí po městě v atombordelu. To je hlavn…