Kalousek drsně hovořil o ruské propagandě. Akce proti radaru v Brdech prý organizovali Rusové. A v rozhovoru bylo naznačeno, že Babiš a Rusko...

26.02.2015 14:10

Místopředseda TOP 09 Miroslav Kalousek tvrdí, že na území ČR se pohybují tisíce ruských agentů. Uvedl to v rozhovoru pro server Svobodné fórum. Podle Kalouska jsou ruští agenti i za odpískáním projektu amerického radaru v ČR .

Kalousek drsně hovořil o ruské propagandě. Akce proti radaru v Brdech prý organizovali Rusové. A v rozhovoru bylo naznačeno, že Babiš a Rusko...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Kalousek

Kalousek nepochybuje, že na území České republiky operuje několik tisíc agentů ruské zpravodajské služby. Veřejnost to prý může poznat z velmi profesionálně vedené proruské propagandy. „Nikdo tady nemá tak dobrou propagandu jako Rusko a Putin, provázanou od nejvyšších politiků, přes nejrůznější analytiky a redaktory a občanská sdružení,“ tvrdí Kalousek.

Ukončení projektu amerického radaru podle něj bylo první ukázkou síly ruské propagandy na českém území. „Ani náhodou nešlo o spontánní hnutí. Byla to prostě propaganda cíleně řízená ruskou zpravodajskou službou,“ uvedl první místopředseda TOP 09.

Zvláštní druh zdrženlivosti Babiše ohledně zahraniční politiky

Již tradičně se Kalousek opřel do svého asi největšího rivala na české politické scéně, Andreje Babiše. Nahrál mu svou otázkou šéfredaktor serveru Svobodné fórum Pavel Šafr, když se jej zeptal: „Sledujete ten zvláštní druh zdrženlivosti Andreje Babiše ohledně zahraniční politiky? Z vlády prosakují informace, že za kulisami Andrej Babiš otevřeně podporuje Rusko. Na jednání předsednictva bezpečnostní rady státu kupříkladu obhajoval anexi Krymu.“ První místopředseda TOP 09 na to reagoval:

„Víte, je to spekulace, můžu být za ni žalován a pravděpodobně bych ten soudní spor prohrál, protože to nelze dokázat. Ale ve všech postsovětských satelitech jsou oligarchové typu Andreje Babiše. Drtivá většina z nich má začátek svých podnikatelských úspěchů postavený na záhadných zahraničních zdrojích. I Andrej Babiš. Není těžké si domyslet, že ty finanční zdroje tam měly komunistické zpravodajské služby. Tito oligarchové měli vzhledem ke své předchozí činnosti možnost si nějakým způsobem ta konta zprivatizovat. Celé skupiny kolem těchto kont musely tyto peníze někam investovat. A kam je mohly investovat? Přece do zemí, kde měly již před tím kontakty a kde měly své agenty. O Andrejích Babiších budeme vždycky jenom spekulovat, zda jsou skutečnými vlastníky, nebo jsou jen najatými správci těchto prostředků. A logicky jim proto nikdy nemůžeme věřit, že to, co říkají a dělají je v zájmu země, v níž operují. Nepochybuji ani na vteřinu o tom, že Andrej Babiš vidí své partnery na východě. A nikoliv na západě. Tam jsou ty nitky, kterým rozumí,“ uvedl Kalousek.

Celý článek najdete ZDE


 


 


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…