Kalousek je připraven předložit novelu o zrušení poslanecké imunity

11.07.2012 18:03

Ministr financí Miroslav Kalousek (TOP 09) je připraven předložit novelu, která úplně zruší imunitu zákonodárců. De facto přestane existovat už tím, že sněmovna vydá exministryni obrany Vlastu Parkanovou (TOP 09) k trestnímu stíhání, řekl v dolní komoře při jednání o případu nynější místopředsedkyně sněmovny, uvedla ČTK.

Kalousek je připraven předložit novelu o zrušení poslanecké imunity
Foto: Ladislav Carda
Popisek: "Obhájce" Parkanové Miroslav Kalousek

Protože hlasováním zrušíte imunitu de facto, v následujících dnech předložím novelu o úplném zrušení poslanecké imunity, uvedl Kalousek. Zopakoval, že policejní žádost o vydání Parkanové obsahuje nepravdy a je nesmyslná. "Větší hloupost už nám na stole nepřistane do konce tohoto volebního období," podotkl.

Ví husa, že se blíží posvícení? zeptal se Křeček Kalouska

Sociální demokrat Stanislav Křeček komentoval Kalouskovo vystoupení slovy, že jde o výroky husy, která ví, že se blíží posvícení.

Pro vydání Parkanové se vyslovili například šéfka poslanců VV Kateřina Klasnová a místopředseda ČSSD Lubomír Zaorálek. Ten připomněl problémy s provozem letounů CASA a hovořil i o zakázkách obecně. "Peníze tečou, mizí, a je těžké kontrolovat kam," řekl.

Pokud má Parkanová pochyby o policejním postupu, podle Klasnové by se tím spíš měla věc dostat před soud. "Není na politicích, aby hodnotili důkazy policie," uvedla. Klasnová zkritizovala i Kalouskovy dřívější výpady vůči policii a zaspekulovala o tom, že by mohl mít na ministerstvu obrany nějaký osobní zájem. "Nevěřím v policejní šikanu vysoce postavené členky vládní koalice," dodala.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

16:02 Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

„Aktivistická sebelikvidace Evropy čištění celého světa neprospěje,“ podotýká ke Green Dealu emeritn…