Kalousek má svědky rozhovoru s Lessym: Jeli s ním na Velehrad

13.07.2012 11:43

Podle Miroslava Kalouska existují svědkové jeho telefonátu policejnímu prezidentovi Petru Lessymu, kteří potvrdí, že při tomto telefonátu ministr nejvyššímu policejnímu veliteli nijak nevyhrožoval. Jednalo se prý o jeho spolucestující, kteří s ministrem sdíleli auto cestou na Velehrad. Generální inspekci policejních sborů prý rádi řeknou, jak to bylo.

Kalousek má svědky rozhovoru s Lessym: Jeli s ním na Velehrad
Foto: Ladislav Carda
Popisek: A přišel projev o policejním státu

„Problém je v tom, že to v České republice vypadá, jako bychom žádného ministra vnitra neměli, anebo to dokonce vypadá, jako by se ministrem vnitra v posledních týdnech stal Miroslav Kalousek,“ rozčiloval se podle Českého rozhlasu předseda opoziční ČSSD Bohuslav Sobotka v souvislosti s obviněním ministra Kalouska, že ovlivňoval policejního prezidenta Lessyho kvůli vyšetřování kauzy CASA.

 Ministr financí Miroslav Kalousek k nejnovějším obviněním uvedl, že jako ministr financí volá policejnímu prezidentovi běžně, například kvůli sestavování rozpočtu, ovšem důrazně odmítl, že by na něj během rozhovoru vyvíjel jakýkoliv nátlak.

 „Telefon se odehrál po cestě na Velehrad v autě, já v tom autě neseděl sám, uvedu svědky,“ ujistil ministr financí. Jeho svědkové prý jsou připraveni jeho verzi potvrdit i Generální inspekci bezpečnostních sborů, které dal Kalousek podnět k přešetření Lessyho jednání.

Kalouska hájí i předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg. „Je to pozoruhodné divadlo, které se v České republice odehrává,“ okomentoval nejnovější vývoj kolem Kalouska. Podle něj je možné se bavit o odsuzování a odstupování Kalouska, až když se objeví důkazy pomlouvačných tvrzení.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…