Kalousek na Frekvenci 1: Budu běhat po Praze s vyplazeným jazykem. Babiš z vás chce mít závisláky

13.12.2015 17:55

Miroslav Kalousek prozradil, proč bude po Praze „běhat s vyplazeným jazykem“. Předtím se ale znovu stavěl na stranu demokracie proti Andreji Babišovi, který si prý chce z občanů udělat závisláky, jež bude řídit jako své zaměstnance. Došlo i na již zesnulého Stanislava Grosse, který se údajně dočkal i přímého plnění od Babiše. Svědčí o tom prý Grossovo zázračné zbohatnutí. V krajských volbách by rád získal 13 hejtmanů.

Kalousek na Frekvenci 1: Budu běhat po Praze s vyplazeným jazykem. Babiš z vás chce mít závisláky
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předsedou TOP 09 byl zvolen po odstoupivším Karlu Schwarzenbergovi Miroslav Kalousek

Hostem nedělního Pressklubu Luboše Xavera Veselého byl předseda TOP 09 Miroslav Kalousek. Jako nový šéf strany prý cítí na bedrech více odpovědnosti, protože ví, že jako hromosvod bude nucen přijmout odpovědnost za jakýkoli politický neúspěch. „S tou odpovědností musíte do rozhodování zahrnout spoustu atributů. Jako regionální politik nemusíte některé faktory zahrnout do svého rozhodování. Musíte si daleko jasněji uvědomit své priority a rizika, kterým čelíte,“ pokračoval host.

„Dnes je ale ohroženo samotné demokratické prostředí, takže dnes musíte být vstřícnější ke svým přirozeným soupeřům,“ zaznělo z úst Miroslava Kalouska. Demokratické strany by se proto měly spojit proti Andreji Babišovi, který kumuloval obrovské množství moci. „Tato obrovská kumulace moci totiž z podstaty nemá pochopení pro demokracii,“ varoval politik. V autokratické společnosti se rozhoduje teď hned rychle a „zaměstnanci“ jen plní zadané úkoly.

„Andrej Babiš byl součástí tohoto prostředí. On využíval všech výhod a konexí. Zeptejte se každého, za jak dlouho dojel Stanislav Gross do Průhonic, když bylo třeba. Bylo to do hodiny, dokonce se o to Andrej Babiš sázel. Dokud měl Andrej Babiš opoziční smlouvu a svého Stanislava Grosse, nemusel do politiky. Ale když přišly vlády Mirka Topolánka a Petra Nečase, no tak si musel založit politickou divizi Agrofertu a vstoupit přímo do politiky.“

„Pak si myslím, že tu byla i přímá plnění. On tady někdo věří v zázračné zbohatnutí Stanislava Grosse díky jeho investiční genialitě? Já tomu nevěřím,“ pálil ostrými Kalousek.

Pak se vrátil zpátky k Andreji Babišovi. „Ten se rozhodl, že si bude monitorovat trh v reálném čase on-line skrze elektronickou evidenci tržeb. To patří k té snaze udělat z každého občana závisláka, o němž ví státní moc všechno,“ zaznělo z úst hosta. Aby svá tvrzení podpořil, odvolal se na data Eurostatu, která ukazují, že Chorvatsko nevybralo jedinou kunu navíc a ještě to vedlo k zániku tisíců živností.

Kalousek se ale ve studiu zařekl, že postavení tohoto „balkánského tunelu“ zabrání. Ten zákon nikdy nebude odhlasován, přičemž my budeme postupovat výlučně na základě zákonů, přislíbil. A nemusí nás k tomu být třikrát méně. Dokonce si troufám říct, že by nás mohlo být i dvakrát méně.

Chtěl bych 13 hejtmanů, prozradil Kalousek

Ve druhé polovině pořadu se vyjadřoval k zákazu kouření v restauracích. Při servírování a konzumaci jídla by kouření jednoznačně zakázal. A nikde jinde. Tuto pozici považuje za vyváženou a rád by ji podpořil.

Vyjádřil také mínění, že TOP 09 uspěje i v krajských volbách. „Ve skrytu duše si říkáte: Co kdybychom měli 13 hejtmanů... Ale jsem realista,“ zaznělo od předsedy TOP 09. Za úspěch by prý považoval, kdyby členové strany seděli v každém krajském zastupitelstvu, což by dokázalo, že strana není jen na jedno použití, jak říkali zlí jazykové už před pěti lety.

Nakonec se vyjádřil i k Vánocům. Zatím prý nestihl koupit dárky. „Já to vždycky dělám tak 22., někdy 23. prosince,“ ohlásil. „Už se vidím, jak s vyplazeným jazykem obíhám Prahu a snažím se sehnat nějaký dárek pod stromeček,“ poznamenal se smíchem. Nakonec všem lidem popřál požehnané svátky a klid. Občané by se prý neměli spoléhat na to, že přijde nějaký spasitel. Musíme vše odpracovat vlastními silami.

  • Celý záznam rozhovoru naleznete na oficiálních stránkách Frekvence 1, a to ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …