Kalousek nenávidí demokracii jako Hitler, udeřil senátor

20.03.2012 10:25

Senátor Severočechů.cz Jaroslav Doubrava pro ParlamentníListy.cz reagoval na to, že ministr financí Miroslav Kalousek o Holešovské výzvě řekl, že útočí na demokratický systém jako takový a že s vizemi nových pořádků přišel již Adolf Hitler.

Kalousek nenávidí demokracii jako Hitler, udeřil senátor
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Kalousek

„Kalousek nenávidí demokracii, podobně jako Hitler. Každý si vezme tolik moci a projeví tolik arogance, kolik mu dovolíme. To je základní negativum demokracie. Že nedokážeme nezdvořáky, cyniky a šílence včas umravnit, protože bychom omezovali svobodu názorů,“ napsal Doubrava.



„Ale oni se mohou chovat fašisticky, jako Adolf Hitler. Chování Miroslava Kalouska ho nápadně připomíná. Je zcela odporné, ale pro Kalouska asi normální, že hovořil v TV o Holešovské výzvě v tom smyslu, že tito lidé prý sní o nějakém novém spravedlivém řádu, což je, podle něho, cesta do pekel. O novém spravedlivém řádu kdysi mluvil i jakýsi malíř pokojů v Německu, zdůrazňoval Kalousek, v narážce na Adolfa Hitlera,“ dodal Doubrava.

Kalousek chce jenom vládu

Doubrava míní, že Kalousek úplně zapomněl, že povinností demokratického člověka je snít o nějakém novém spravedlivém řádu, a když nemůže více, alespoň současný život činit přijatelným, ne stále horším, se stále menšími perspektivami pro ne-bohaté a ne-mocné.

Co vedlo k Holešovické výzvě? Podle Doubravy to nebyl a není to útok na demokratický systém, byla a je to absolutní nechuť k „demokraticky“ spřádaným podvodům pravice, aby se bohatí měli stále lépe a vše platili ti, kteří se bojí o svoji průměrnou až podprůměrnou měsíční výplatu.

„O novém spravedlivém řádu snili lidé, kteří volili v parlamentních volbách. Češi dali novým stranám TOP 09 a VV své hlasy v naději. Snili o novém spravedlivém řádu, kterým Kalousek z TOP 09 pohrdá. Kalousek svým výrokem prokázal, že nenávidí demokracii, podobně jako Hitler. On chce jenom vládu. Hitler okrádal Židy, připravoval je o životy. Kalousek svými reformami ožebračuje, s požehnáním vlády, občany naší republiky. Mnozí již nenalezli jiné řešení své zoufalé situace a dobrovolně volili smrt,“ uzavřel Doubrava.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lukáš Petřík

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…