Kalousek opět drtivě uspěl. Ale radost z toho mít nebude

11.09.2017 8:44

Nejpřijatelnějším premiérem pro českou veřejnost by byl šéf hnutí ANO Andrej Babiš. Uvedl to alespoň průzkum agentury Focus, jehož výsledky přinesl server iRozhlas.cz. Na opačném chvostu se pak umístil jeho odvěký rival, předseda TOP 09 Miroslav Kalousek. Jeho nepopularitu ukázal již několikátý průzkum.

Kalousek opět drtivě uspěl. Ale radost z toho mít nebude
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda TOP 09 Miroslav Kalousek

Šéfa hnutí ANO vybralo jako nejpřijatelnějšího českého premiéra 37 % respondentů. „Václav Klaus mladší (ODS) je představitelný v roli možného premiéra pro 34 % respondentů a na třetím místě se umístil Martin Stropnický (ANO),“ zmínil analytik společnosti Filip Rozsíval. Podle jeho slov pak Václav Klaus mladší nachází podporu nejen u voličů ODS, ale i u příznivců jiných stran.

Původní text ZDE

Víc než čtvrtina respondentů si pak dovede představit v roli premiéra volebního lídra ČSSD Lubomíra Zaorálka. 

Anketa

Který premiér země Visegrádu je nejlepší?

hlasovalo: 12783 lidí

Jak pak však dodal analytik Rozsíval, u všech patnácti nabízených jmen bylo mezi dotázanými více odpůrců než stoupenců. Nejvyšší podíl odpůrců je monitorován u  šéfa TOP 09 Miroslava Kalouska. „Je nepřijatelný v pozici premiéra pro 80 % respondentů,“ zmiňuje Rozsíval.

Obdobnou nepopularitu Kalouska ukázal v minulých dnech i průzkum SANEP.  „Bohuslav Sobotka získal v souhrnu 69,5 % záporných hlasů, v čemž ho překonal pouze předseda TOP 09 Miroslav Kalousek se „ziskem“ 69 % záporných hlasů,“ uvádí průzkum SANEPu, o němž jsme informovali ZDE. Kalousek podle průzkumu patří i mezi nejméně důvěryhodné lídry politických stran. Na otázku, zda mu lidé důvěřují, odpovědělo 61,2 % rozhodně ne, spíše ne uvedlo 7,8 % dotázaných.

Nejvyšší podíl nedůvěřujících pak Kalousek zaznamenal například i v loňském průzkumu CVVM – informovali jsme ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

Zisk

Tvrdíte, že na zisku není nic špatného. Neprotiřečíte si? Protože byla to vaše vláda, která zavedla daň z mimořádných zisků. Naopak jsem si nevšiml, že byste nějak zásadně odstranili všudypřítomnou byrokracii, což jste před volbami slibovali. A další dotaz. Existuje podle vás nějaká hranice, kdy je ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Učitelka Bednářová osvobozena. Kráva, vzkazuje soudkyni Džamila Stehlíková

16:02 Učitelka Bednářová osvobozena. Kráva, vzkazuje soudkyni Džamila Stehlíková

Pražská učitelka Martina Bednářová vyvázne bez trestu. Čelila přitom obžalobě z popírání ruských vál…