Kalousek přinesl Marksové na stůl 1200 korun, které mu poslal důchodce

14.04.2016 13:47

1200 Kč poslal předsedovi TOP 09 Miroslavu Kalouskovi důchodce nespokojený s politikou současné vlády vůči seniorům. Jde o peníze, které tento penzista, stejně jako všichni ostatní, dostal v únoru jako mimořádný příspěvek od českého státu. Kalousek dnes o tomto případu promluvil v Poslanecké sněmovně.

Kalousek přinesl Marksové na stůl 1200 korun, které mu poslal důchodce
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bývalý ministr financí Miroslav Kalousek

Podle šéfa TOP 09 je oním nespokojeným důchodcem František Mašek z Nového Veselí. Ten prý Kalouskovi spolu se zmíněným obnosem zaslal také vysvětlující dopis. Pan Mašek v něm píše, že jako pracující starobní důchodce obdržel devátého února ke svému „lehce podprůměrnému starobnímu důchodu“ oněch 1200 Kč.

Celý text je ZDE

„Poté, co tato vládní garnitura zrušila sympatický a smysluplný druhý pilíř důchodové reformy, je tato forma přilepšení českým důchodcům pro mě zcela nepřijatelná, neboť se z mého pohledu jedná pouze o ponižující akt politické korupce potenciálních voličů, bohužel trestně nepostižitelný,“ napsal naštvaný penzista Kalouskovi.

A přidal i prosbu, jak má předseda TOP 09 s oněmi dvanácti stovkami naložit: „Prosím najít na půdě Parlamentu České republiky cestu a formu, jak tuto jidášskou částku veřejně vrátit ministryni Marksové s přesvědčením, že ona určitě najde prostor, kde a jak ji využít.“

Kalousek v době, kdy byl ministrem financí, prosazoval zavedení druhého pilíře důchodové reformy a její zrušení současnou vládou kritizoval.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…