Kalousek se rozpovídal o svých letech na ministerstvu obrany: Všechno to byly špinavé pomluvy, nikdy mi nic nedokázali

14.07.2019 17:36

Současný předseda poslaneckého klubu TOP 09 Miroslav Kalousek se řadí mezi politiky, jež byli spojováni s pochybnými zakázkami, nic nezákonného jim však nikdo nikdy nedokázal. Nyní se zpětně vyjádřil ke svému působení na Ministerstvu obrany, které jej dohání dodnes. „Všechno byly jen špinavé pomluvy,“ řekl Kalousek deníku Mladá fronta Dnes.

Kalousek se rozpovídal o svých letech na ministerstvu obrany: Všechno to byly špinavé pomluvy, nikdy mi nic nedokázali
Foto: screen: Twitter M. Kalouska
Popisek: Miroslav Kalousek (TOP 09)

Kvůli některým Kalouskovým kauzám vznikla v loňském roce při jednání Poslanecké sněmovny o důvěře druhé vládě Andreje Babiše roztržka mezi ním a premiérem. Babiš nazval Kalouska „zlodějem zlodějským“, který „rozkrádal Ministerstvo obrany a zabil lidi cez padáky“.

„Úplně nesnáší, když je mu pořád předhazována minulost, natož když je mu dáváno za vinu, že zavinil něčí smrt,“ uvedl člověk z blízkého okolí Kalouska. Kvůli ochraně osobnosti se Kalousek obrátil na soud. Ten se případem ale odmítl zabývat. Údajně jej má řešit sněmovní mandátový výbor. Jenže to Kalousek nechce.

Kalouskův příběh se na Ministerstvu obrany začal psát před více než dvaceti lety. Jeho působení v resortu mu někteří silně zazlívají dodnes. Kromě aféry s nefunkčními padáky jsou mu vyčítány ještě další kauzy: nevydařená soutěž na štábní informační systém, kritizovaný nákup sedmi desítek podzvukových letounů L-159 nebo plánovaný prodej tanků do Alžírska.

Nyní se Kalousek hájí, že vše je pouhá lež. „Z Ministerstva obrany jsem odcházel v lednu 1998. Nikdy jsem nebyl z ničeho nejenom obžalován, ale nikdy jsem nebyl z ničeho ani obviněn. To znamená, že všechny věci byly prošetřeny a bylo zjištěno, že to byly jen špinavé pomluvy vůči mně,“ řekl nyní jasně Kalousek pro deník Mladá fronta Dnes.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…