Kalousek vyzval k vyhození Bradáčové. Za Parkanovou

17.01.2022 8:09 | Ze sítí

Pražská vrchní státní zástupkyně dostala pořádně vyhubováno od exposlance Miroslava Kalouska. Ten zcela otevřeně volá po jejím vyhazovu. A není sám. Podnikatel a filantrop Jan Dobrovský, syn slavného diplomata Luboše Dobrovského, má dokonce za to, že vyhazov je málo.

Kalousek vyzval k vyhození Bradáčové. Za Parkanovou
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Miroslav Kalousek v Trutnově

Anketa

Podporujete vládní návrh, který ve volbách umožní korespondenční hlasování ze zahraničí?

2%
97%
hlasovalo: 34453 lidí

Někdejší ministryně obrany ve vládě Mirka Topolánka Vlasta Parkanová se od roku 2012 střetávala s českými soudy. Kvůli nákupu armádních letadel CASA. Jako ministryně podle obžaloby údajně posvětila nákup těchto letounů o stovky milionů korun dráž, než bylo nutné. Parkanová toto obvinění vždy odmítala. A na podzim 2021 jí soud s konečnou platností dal za pravdu. Konstatoval, že Parkanová je nevinná. 

Miroslav Kalousek (TOP 09), tehdejší stranický kolega Parkanové, se kvůli tomu do státních zástupců zhurta obul. Slovní úder dostala i vrchní pražská státní zástupkyně Lenka Bradáčová.  

„Nejsem mstivý, a proto si nemyslím, že by Jiří Mazánek, Jan Kořán a Lenka Bradáčová měli trpět stejně, jako jejich vinou trpěla Vlasta Parkanová. Stát by se ale jejich služeb měl zbavit, protože způsobili státu ostudu a škodu. To by bylo fér,“ pravil Kalousek.

Miroslav Kalousek promlouvá

Český podnikatel, novinář a filantrop Jan Dobrovský, syn diplomata Luboše Dobrovského, má za to, že vyhazov by byl málo.

„Mirku, to by bylo málo, kdyby jen opustili svá místa. Stojí to za zásadní změnu přístupu k odpovědnosti státních zástupců, ale i policie a soudců, kteří si beztrestně pletou lynčování s výkonem spravedlnosti. Aktivismus, ale i formalismus a alibismus ohrožují smysl státu,“ zdůraznil Dobrovský v diskusi.

A Kalousek si ještě přisadil.

„Oba si jistě pamatujeme na soudkyni Slepičkovou... Ta napařila Vladimíru Mlynářovi (ze skupiny PPF) pět let natvrdo za něco, co nebylo a nikdy nemohlo být trestným činem. Mlynáře zachránilo až právní vědomí Vrchního soudu. Slepičková soudí dodnes...“ vrátil se Kalousek ke kauze exministra Mlynáře, který byl v roce 2007 označen Vrchním soudem za nevinného v kauze firmy Testcom servis.

Miroslav Kalousek promlouvá

Mlynář se měl podle názoru nižších soudů dopustit trestného činu tím, že tuto firmu založil a nechal ji spravovat web veřejné správy. Měl se dopustit trestného činu zneužití pravomocí veřejného činitele, zneužití informací v obchodím styku a porušování povinnosti při správě cizího majetku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…