Kalousek vzkazuje Babišovi: Nekňučte

31.10.2020 9:58

Vláda v pátek žádala Poslaneckou sněmovnu o možnost prodloužit nouzový stav o měsíc do 3. prosince. Některé opoziční zástupce rozčílilo, že při takto důležitém projednávání předseda vlády Andrej Babiš (ANO) a další ministři odešli ihned po svých projevech a dalšího jednání už se neúčastnili. Předseda poslaneckého klubu TOP 09 Miroslav Kalousek směrem k premiérovi prohlásil: „Arogantně jste odešel, tak příště nekňučte,“ vzkázal od řečnického pultíku.

Kalousek vzkazuje Babišovi: Nekňučte
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Kalousek

Vláda v pátek žádala Sněmovnu o možnost prodloužit nouzový stav o měsíc do 3. prosince. Některé opoziční zástupce velmi rozčílilo, že při takto důležitém projednávání předseda vlády Andrej Babiš (ANO) a další ministři odešli ihned po svých projevech a dalšího jednání už se neúčastnili. Předseda poslanců TOP 09 Miroslav Kalousek poslal premiérovi peprný vzkaz: „Arogantně jste odešel, tak příště nekňučte,“ vzkázal od řečnického pultíku.

„Jak to, že u bodu tak důležitého jako je prodloužení nouzového stavu, v situaci tak zásadní jako je koronavirová krize, si tohle dovolí předseda vlády? Kde je? Kde je ministr zdravotnictví?“ reagoval na jejich odpolední nepřítomnost na jednání dolní komory Parlamentu.

„Já jsem zaslechl, že jsou oba dva omluveni z pracovních důvodů. A znovu si dovolím klást řečnickou otázku: Jaké mohou být v tuto chvíli důležitější pracovní důvody než přesvědčit Poslaneckou sněmovnu o své žádosti, aby vládě prodloužila nouzový stav?“ nevycházel Kalousek z údivu.

„Až, pane nepřítomný premiére, budete zase kňučet, že jsme přece všichni na jedné lodi a že máme táhnout za jeden provaz, tak si, prosím pěkně, uvědomte, že ta jedna loď byla dneska tady. Tady jsme se měli domluvit, jak na ní budeme plout,“ pokračoval Kalousek.

„Vy jste to přečetl a povýšeně a arogantně odešel. Tak příště prosím nekňučte,“ vzkázal poté Babišovi, který spolu s ministrem zdravotnictví Janem Blatným (za ANO) opustili jednání Sněmovny ihned po přečtení svých projevů.

Poslanci v pátek prodloužili nouzový stav do 20. listopadu. Původně vláda žádala o prodloužení do 3. prosince.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…