Kalousek zveřejnil strašidelnou fotku z protektorátu. Připomněl mu ji prý Zeman

25.06.2015 16:40

Svou pověst originálního glosátora politického dění opět potvrdil první místopředseda TOP 09 Miroslav Kalousek. Na svém facebookovém profilu okomentoval zprávu, že prezident republiky Miloš Zeman vypsal odměnu sto tisíc korun pro toho, kdo najde článek „Hitler je gentleman“. Měl jej napsat slavný žurnalista a spisovatel Ferdinand Peroutka. Při příležitosti vypsání odměny prezidentem vyvěsil Kalousek na svůj Facebook smutně proslulou fotografii z doby protektorátu.

Kalousek zveřejnil strašidelnou fotku z protektorátu. Připomněl mu ji prý Zeman
Foto: Archiv Slávky Peroutkové
Popisek: Ferdinand Peroutka

Na ní jsou zachyceny vystavené jízdní kolo a další osobní věci patřící parašutistům, kteří stáli za atentátem na říšského protektora Reinharda Heydricha. Vystavené předměty jsou doplněny nápisem: „Deset milionů korun odměny za zprávy, které by vedly k dopadení pachatelů. Kdo zná zde vystavené věci?“

K fotografii pak Kalousek připsal, že přemýšlí, proč se mu při zprávě o vypsání odměny Zemanem za nalezení zmíněného Peroutkova článku vybaví právě tato historická fotografie.

„Snad proto, že tehdejší mocipáni si také mysleli, že Peroutka selhal, a poslali ho za to do koncentráku,“ podotkl. Při této příležitosti vyjádřil Kalousek přesvědčení, že Peroutka jako vlastenec a novinář nikdy neselhal.


(Zdroj: Facebook Miroslava Kalouska)


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

10:25 „Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

Spor o umístění stíhaček Spitfire s motýlími křídly na fasádě pražského obchodního domu Máj vyústil …